Θρίλερ με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα – Τι υποστηρίζει η πλευρά του πατέρα

14 Φεβρουαρίου 2022

Ενα από τα πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών ήταν η προγιαγιά τους, μία θεία του πατέρα τους η οποία λάτρευε τα εγγόνια της. Αλλωστε ήταν εκείνη που πολλές φορές τα κρατούσε στο σπίτι της όταν οι γονείς είχαν κάποιες δουλειές.

Η συγκεκριμένη γυναίκα μίλησε στο pelop.gr λέγοντας ότι η οικογένεια πιστεύει ότι «κάτι συνέβη στα παιδιά» αποδίδοντας τους θανάτους σε ένα μεγάλο ποσοστό σε κάποιο γονίδιο, ή ακόμη και σε κάποιο ιατρικό λάθος.

«Οι άνθρωποι αυτοί δίνουν 1% πιθανότητα να κρύβεται κάποιας μορφής ανθρωποκτονία», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα. Βέβαια το «ιατρικό λάθος» δεν μπορεί να έχει γίνει και στα τρία παιδιά, και αυτό προβληματίζει.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας, κάποιοι δηλώνουν ότι μπορεί έστω το ένα παιδί να «έφυγε» από κάτι τέτοιο. Σε σχέση με τον γονιδιακό έλεγχο που δεν έδειξε κάτι, οι συγγενείς έχουν την απάντηση από καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών στην Ιατρική Σχολή: «Αν ο γονιδιακός έλεγχος έδειχνε κάτι, τότε θα ήμασταν σίγουροι ότι κάτι υπάρχει. Αν δεν δείξει όπως τώρα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι»!

«Υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν»

Μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση καλούνται να διαλευκάνουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, μετά την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας Εφετών της Πάτρας για τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο τα τρία κοριτσάκια της οικογένειας Δασκαλάκη μέσα σε τρία χρόνια. Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, αλλά και της εμπειρίας του συγκεκριμένου τμήματος, κρίθηκε σκόπιμο ο φάκελος να «φύγει» από την Ασφάλεια της Πάτρας έτσι ώστε να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα, αν δηλαδή ο θάνατος των παιδιών οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Και αυτό γιατί παραμένουν αδιευκρίνιστα κρίσιμα ερωτήματα γύρω από το τι τελικά έφταιξε και οδηγήθηκαν στον θάνατο τα τρία παιδιά. «Υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν», αναφέρουν χαρακτηριστικά στη Realnews γιατροί που εξέτασαν την εννιάχρονη Τζωρτζίνα, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, τονίζοντας ότι «ορθώς η Δικαιοσύνη ζήτησε τη διερεύνηση
της υπόθεσης».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση κινείται με ταχείς ρυθμούς και οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει τους ιατρικούς φακέλους, τις πραγματογνωμοσύνες και τις ιατρικές εκθέσεις, ενώ σύντομα αναμένεται να προχωρήσουν στην κλήση μαρτύρων, ξεκινώντας βεβαίως από τον τρίτο κατά σειρά θάνατο παιδιού της οικογένειας, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ζητηθεί η εκταφήτου κοριτσιού.
Σκοτεινά σημεία
Καλά γνωρίζοντες την υπόθεση αναφέρουν στην «R» ότι υπάρχουν σκοτεινά σημεία τα οποία θα πρέπει να φωτιστούν. Είναι ενδεικτικό ότι ο ιατροδικαστής Αθηνών, Σωτήρης Μπουζιάνης, που κλήθηκε από το Νοσοκομείο Παίδων να κάνει τη νεκροψία στο εννιάχρονο κορίτσι, καθώς οι γιατροί δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τα αίτια του θανάτου του, δεν κατάφερε ούτε εκείνος να διαπιστώσει πώς επήλθε το μοιραίο, ενώ σε εκκρεμότητα είναι τα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων, που αναμένεται να δώσουν σημαντικές απαντήσεις.

Μιλώντας στην «R», ο κ. Μπουζιάνης τόνισε ότι «η αιτία θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας είναι απροσδιόριστη. Δεν έχει προσδιοριστεί ο λόγος της καρδιακής ανακοπής. Εκκρεμούν ακόμη τα αποτελέσματα μιας σειράς εξετάσεων. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τι λέμε. Καλώς διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, διότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένα σκοτεινό σημείο».
Η εννιάχρονη Τζωρτζίνα είχε παρουσιάσει καρδιακό πρόβλημα την άνοιξη του 2021. Μέχρι τον Ιούλιο παρέμενε νοσηλευόμενη στη ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου του Ρίου. Τον Απρίλιο του 2021, οι γιατροί της Παιδιατρικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, με επικεφαλής τον γιατρό Ανδρέα Ηλιάδη, είχαν δώσει μια τεράστια μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τη μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας που θρηνούσε δύο παιδιά τα τελευταία δύο χρόνια.
Παράλληλα, εκ νέου ανάλυση των τοξικολογικών εξετάσεων έχει ζητηθεί και για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας που έχασαν τη ζωή τους, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ιριδας.

Εκτός από τον ιατροδικαστή Σ. Μπουζιάνη, στην υπόθεση αναμένεται να συνεισφέρει με τις γνώσεις της και η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα. Η ιατροδικαστής είχε κάνει τη νεκροψία στο δεύτερο παιδί, την Ιριδα, που έπασχε από ένα σπάνιο καρδιακό νόσημα και μάλιστα εκ γενετής, τη λεγόμενη αγενεσία φλεβοκόμβου.
Καταθέσεις
Οι γονείς των παιδιών, αλλά και συγγενείς, θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις, με στόχο να προσδιοριστεί αν ο θάνατός τους προήλθε από παθολογικά αίτια ή αν συντρέχουν λόγοι για την περαιτέρω ποινική διερεύνηση της υπόθεσης. Για κάθε έναν από τους «αιφνίδιους θανάτους», όπως χαρακτηρίστηκαν, έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, ενώ, όπως επισημαίνουν στην «R» αρμόδιες πηγές «τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ειδικά όταν η ιατρική κοινότητα αδυνατεί να
διαπιστώσει τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο τα τρία κοριτσάκια». Με αφορμή δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, η οικογένεια των τριών κοριτσιών, μέσω του δικηγόρου της, Δημήτρη Καράμπελα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στα αίτια των θανάτων των τριών κοριτσιών, προσθέτοντας πως με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκαν την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας, ενώ απευθύνουν να «σταματήσει η δημοσίευση συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση».
«Προς αποκατάσταση, ωστόσο, ανακριβειών που δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα, ιδίως ηλεκτρονικού
Τύπου, καθώς και σε κακοπροαίρετα σχόλια, γραμμένα κάτωθι σχετικών δημοσιευμάτων, οι γονείς διευκρινίζουν ότι: Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019, σε ηλικία 3,5 ετών, ήταν αρχικώς
η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά.
Η αιτία θανάτου της μικρής Ιριδας το έτος 2021, σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις, ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβοκόμβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι ιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.
Η αιτία του πρόσφατου θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, σε ηλικία 9 ετών, είναι προς το παρόν (ομοίως) η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, καθ’ όσον εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων.
Αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία ενδεχομένως θα ρίξουν φως στα αίτια θανάτου της», ανέφερε η ανακοίνωση του δικηγόρου της οικογένειας.

Πηγή: real.gr


[There are no radio stations in the database]