Ποιος σκότωσε τον Άλκη; Αλληλοκαρφώνονται οι χούλιγκαν για το ποιος είναι ο δολοφόνος

11 Φεβρουαρίου 2022

“Μπαλάκι” γίνεται η ευθύνη του δολοφόνου του 19χρονου Άλκη Καμπανού, αφού οι χούλιγκαν που συνελήφθησαν και απολογούνται για τον θάνατό του κατηγορεί ο ένας τον άλλον.

Το δρεπάνι “αλλάζει χέρια”, όπως και το φονικό μαχαίρι καράμπιτ, αφού κανείς δεν παραδέχεται ότι αυτός έδωσε τη χαριστική βολή στον άτυχο φοιτητή, κόβοντας το νήμα της ζωής του εκείνο το βράδυ στα σκαλοπάτια μας οικοδομής στην οδό Γαζή στη Θεσσαλονίκη.

Προχθές, ο 23χρονος Αλβανός Αυξέντος Τσάρτσιου υπέδειξε ως δολοφόνο τον άνθρωπο που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έφερε το δρεπάνι και μάλιστα “έκανε και τη μαλ… να το ξεχάσει” στο σημείο της επίθεσης.

Μαζί με τον Γιάννη Κουμαρόπουλο, “κάρφωσε” και τον Βελαλόπουλο, τον επονομαζόμενο και “Αθηναίο”, για τον οποίο ανέφερε ότι χτυπούσε τα παιδιά με κοντάρι, ενώ δίπλα του άλλοι χούλιγκαν μαχαίρωναν και χτυπούσαν τυφλά και επαναλαμβανόμενα.

Όσο για τον ίδιο; Από… αρχικός δολοφόνος του Άλκη, μεταλλάχθηκε σε… ξενερωμένο οδηγό του αυτοκινήτου, που βλέποντας την αγριότητα των χτυπημάτων, φοβήθηκε και δεν έφυγε από το ΙΧ του για να συμμετάσχει στην επίθεση.

Ο Κουμαρόπουλος “καρφώνει” τον “Αθηναίο”

Χθες ήταν η σειρά του 21χρονου ημεδαπού να αρνηθεί τον τίτλο του δολοφόνου, που του απένειμε ο 23χρονος Αλβανός, όχι όμως και αυτόν του… δρεπανοφόρου. Στη δική του απολογία, ο “ποδοσφαιριστής” Κουμαρόπουλος ανέτρεψε τα δεδομένα αναφέροντας πως μπορεί να κρατούσε ο ίδιος το δρεπάνι, ωστόσο δεν το χρησιμοποίησε πάνω στον Άλκη, αλλά τραυμάτισε έναν από τους άλλους φίλους του 19χρονου, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει.

Παράλληλα, φρόντισε να υποδείξει κι αυτός με τη σειρά του άλλον “σύντροφό” του, τον Βελαλόπουλο, για τον οποίο κατέθεσε ότι κρατούσε το μαχαίρι κάραμπιτ και με αυτό μαχαίρωσε τον Άλκη. Μάλιστα, είπε και στην ανακρίτρια πού βρίσκεται αυτό το μαχαίρι.

“Ο εντολέας μου δεν οδηγούσε, καθόταν πίσω. Ο εντολέας μου ανέφερε ότι ο συνοδηγός ήταν εκείνος που έκανε αυτή την πράξη. Με το δρεπάνι δεν χτυπήθηκε κανείς. Έχει χτυπηθεί με μαχαίρι, το οποίο λέγεται karambit νομίζω, το οποίο δεν έχει βρεθεί και έχει υποδείξει πού βρίσκεται, γιατί είπε ότι μετά αυτοί που επέβαιναν στο αυτοκίνητο και ο άνθρωπος που το χρησιμοποίησε το πέταξε σε ερημική περιοχή”, είπε ο συνήγορός του, Απόστολος Λύτρας.

Ο 21χρονος ισχυρίζεται ότι βρισκόταν στο τρίτο αυτοκίνητο στο πίσω κάθισμα, ενώ συνοδηγός στο ίδιο όχημα ήταν αυτός που κατονομάζει ως τον δολοφόνο του 19χρονου φοιτητή.

Τέλος, ανέφερε ότι τα όπλα της επίθεσης τα βρήκε στο αυτοκίνητο, του οποίου οδηγός είναι ο 12ος άνδρας που καταζητείται και παραμένει ακόμα άγνωστος. Μάλιστα, περιέγραψε με λεπτομέρειες στην ανακρίτρια πώς είναι αυτός ο άνδρας, αφού ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει το όνομά του…

Σήμερα είναι η σειρά του “Αθηναίου” να απολογηθεί και να πει κι αυτός τη δική του εκδοχή, μαζί με τους άλλους τρεις που έχουν συλληφθεί. Μέχρι τώρα έχουν προφυλακιστεί όλοι (6), ενώ αναμένεται η απολογία και του 20χρονου Αλβανού, ο οποίος έφτασε τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, μετά την παράδοσή του στις Αρχές.

Απομένει η σύλληψη ενός ακόμη χούλιγκαν, του… “αγνώστων λοιπών στοιχείων”, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΛΑΣ ερευνά και τη συμμετοχή και ενός 13ου ατόμου, που ίσως επέβαινε στο τρίτο ΙΧ.


[There are no radio stations in the database]