Συνελήφθη ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία

10 Φεβρουαρίου 2022

Στα χέρια των αλβανικών αρχών βρίσκεται, συνεπεία του διεθνούς εντάλματος σύλληψης, ο 20χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στην δολοφονία του Αλκη Καμπανού.

Στα χέρια των αλβανικών αρχών βρίσκεται, συνεπεία του διεθνούς εντάλματος σύλληψης, ο 20χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στην δολοφονία του Αλκη Καμπανού.

Την πρόθεση του 20χρονου να παραδοθεί είχε από το πρωί της Πέμπτης γνωστοποιήσει ο συνήγορός του, Παρασκευάς Σπυράτος, όταν, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ανέφερε:

«Γνωρίζω ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί -θα σας ενημερώσω και σε ποια πόλη στην πορεία, σε ποιο αστυνομικό τμήμα- και υπάρχει μια άψογη συνεργασία με τις ελληνικές αστυνομικές Αρχές, οι οποίες είναι ενήμερες ήδη από χθες για την απόφασή του ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία της εκδόσεώς του και να μπορέσει να έρθει εδώ (στη Θεσσαλονίκη), να απολογηθεί».

Επιπλέον, μεταφέροντας δήλωση του 20χρονου χαρακτήρισε τον εντολέα του ως «συντετριμμένο για το περιστατικό».

Αναφορικά με τη συμμετοχή του νεαρού Αλβανού στο άγριο έγκλημα, ισχυρίστηκε ότι «γενική του θέση είναι ότι είχε ένα περιφερειακό ρόλο».

Συνεχίζονται οι απολογίες

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Ενώπιον της 7ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν νωρίτερα άλλοι τρεις εξ αυτών.

Χθες είχαν απολογηθεί δύο άτομα τα οποία κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενα, παίρνοντας τον δρόμο για τις φυλακές, όπως συνέβη με τον 23χρονο, που είχε αποτελέσει την πρώτη σύλληψη.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, όταν την πόρτα της ανακρίτριας θα περάσουν οι τέσσερις τελευταίοι συλληφθέντες.

Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών. Πλην ενός 20χρονου Αλβανού -που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό και εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα διεθνούς αναζήτησης- όλοι έχουν συλληφθεί.


[There are no radio stations in the database]