Α. Διαμαντοπούλου: «Δεν θέλω καν να διανοηθώ» συνεργασία ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ

10 Φεβρουαρίου 2022

Η πρώην υπουργός είπε ότι δεν θέλει καν να διανοηθεί συνεργασία του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Κατά της τήρησης ίσων αποστάσεων έναντι των δύο πρώτων κομμάτων τάχθηκε εμμέσως η πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου, Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας στο ραδιόφωνο του Σκάι την Πέμπτη το πρωί ότι οι πολίτες θα τιμωρήσουν όποιον δεν επιτρέψει τη δημιουργία κυβέρνησης μετά τις εκλογές. Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν θέλει καν να διανοηθεί συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ.

Η κα Διαμαντοπούλου, η οποία έχει αποστασιοποιηθεί από την ενεργό πολιτική αλλά πραγματοποιεί παρεμβάσεις μέσω της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» που έχει ιδρύσει, τόνισε ότι δεν είναι ώρα για εκλογολογία στα κόμματα.

«Δεν πρέπει να σπαταλούμε τον πολιτικό μας χρόνο μιλώντας για εκλογές. Δεν πρέπει να μιλάμε για εκλογές, για επιστροφή στο παρελθόν και για πολιτικές οι οποίες δεν έχουν καμία θέση στο σήμερα. Πρέπει να φέρουμε τον δημόσιο διάλογο σε αυτά που πρέπει να γίνουν», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Παιδείας και Ανάπτυξης. «Έρχονται δισεκατομμύρια των δισεκατομμυριών. Θα τα αξιοποιήσουμε ή θα πάνε σε άλλες χώρες;» διερωτήθηκε.

«Τώρα η δύναμη του ΚΙΝΑΛ δημιουργεί διαφόρων ειδών σενάρια, που είναι καλό να τα βάζουμε στο τραπέζι και να τα συζητούμε, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό θέμα η σταθερότητα για τα επόμενα πέντε χρόνια», είπε η κα Διαμαντοπούλου.

Ωστόσο σχολίασε με νόημα ότι «όταν θα έρθει η ώρα για το ποιος θα συνεργαστεί με ποιον, ο κόσμος θα κάνει πολύ σαφές στις εκλογές ότι δεν θα αποδεχθεί εκείνον που δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία κυβέρνησης».

Πρόσθεσε δε ότι «πρέπει να σταματήσουμε την εκλογολογία και τον “πολακισμό”, διότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνοι για τη χώρα», και χαρακτήρισε «πισωγύρισμα» τις δηλώσεις και εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δεν θέλω καν να διανοηθώ» μια συνεργασία του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, «άλλωστε είναι νωπό ακόμα το αίμα», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Διαμαντοπούλου ήταν το πρόσωπο που πρότεινε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να τεθεί επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, μια υποψηφιότητα που έφτασε μάλιστα μέχρι την τελική τριάδα πέρυσι.


[There are no radio stations in the database]