Στη Βερόνα η… Ιουλιέτα περιμένει τα γράμματα των ερωτευμένων

9 Φεβρουαρίου 2022

Όταν ακούμε το όνομα “Βερόνα” ένα πράγμα μάς έρχεται κατευθείαν στο μυαλό, η πόλη όπου διαδραματίστηκε η πιο τραγική ερωτική ιστορία όλων των εποχών: του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Μικρή και γραφική μπορείτε να τη γυρίσετε περπατώντας σε μία ημέρα, ενώ το ιστορικό κέντρο της είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Αν ο φετινός Άγιος Βαλεντίνος σάς οδηγήσει προς τα εκεί, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το σπίτι της Ιουλιέτας. 

Στο εσωτερικό του σπιτιού βρίσκονται αντικείμενα και έπιπλα από τον 16ο και 17ο αιώνα, καθώς και τοιχογραφίες που αφηγούνται τον μοιραίο έρωτα των νεαρών εραστών της Βερόνα. Οι ερωτευμένοι όλου του κόσμου ανεβαίνουν στο μπαλκόνι για να φιληθούν και να φωτογραφηθούν ή βγάζουν την instagram pic τους δίπλα στο άγαλμα της Ιουλιέτας που βρίσκεται στον κήπο. Σύμφωνα με τον θρύλο, οι γυναίκες πρέπει να αγγίξουν το δεξί στήθος της για να τους φέρει ευτυχία, αιώνια αγάπη και γονιμότητα.

Photo by Frank Bienewald/LightRocket via Getty Images

Το άγαλμα φέρνει ευτυχία και στους εργένηδες που αναζητούν το άλλο τους μισό. Ο τοίχος του σπιτιού είναι γεμάτος από ερωτικά σημειώματα ή επιστολές που καρφιτσώνουν εκεί οι… χτυπημένοι από τον θεό Έρωτα. Επίσης έχει δημιουργηθεί και το κλαμπ της Ιουλιέτας με αφορμή και την ταινία του 2010 «Γράμματα στην Ιουλιέτα», με τις Amanda Seyfried και Vanessa Redgrave στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, οι οποίες αναζητούσαν τον Ρωμαίο τους.

Στην πραγματικότητα, αν θέλετε να στείλετε γράμμα σε αυτή και να σας δώσει απάντηση σε ένα ζήτημα καρδιάς που σας απασχολεί, τότε να είστε σίγουροι πως θα λάβετε τις καλύτερες συμβουλές. Και αν το χέρι σας πιάνει στο… γράψιμο μπορείτε να γίνεται και εσείς μία από τις γραμματείς της Ιουλιέτας και να απαντήσετε σε κάποια από τα χιλιάδες γράμματα που λαμβάνει από όλο τον κόσμο. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ: http://www.julietclub.com/en/

Η ιστορία των Επιστολών της Ιουλιέτας ξεκίνησε τη δεκαετία του 1930 όταν ο Ettore Solimani, ο φύλακας του τάφου της, άρχισε να μαζεύει και να απαντά στα πρώτα γράμματα που άφηναν εκεί οι πληγωμένοι από έρωτα. Έτσι έγινε ο πρώτος «γραμματέας της Ιουλιέτας».

Photo by: Pino Pacifico/REDA&CO/Universal Images Group via Getty Images

Η Βερόνα ωστόσο διαθέτει και τη ρωμαϊκή αρένα (σαν μικρογραφία του Κολοσσαίου). Βρίσκεται πάνω στην όμορφη Piazza Bra και είναι αρκετά εντυπωσιακή. Περάστε μια βόλτα και από το πολύ όμορφο Castelvecchio και διασχίστε το ποτάμι, θαυμάζοντας τις υπέροχες γέφυρες Ponte Scaligero και Ponte Pietra. Αν ο καιρός είναι καλός κατεβείτε την γέφυρα και μαζέψτε λίγο ήλιο, χαλαρώνοντας δίπλα από το ποτάμι παρέα με τις πάπιες. Φυσικά θα δείτε και εκκλησίες. Η Sant’Anastasia είναι αρκετά όμορφη και αξίζει μια επίσκεψη όπως και το Duomo.

Photo by: Pino Pacifico/REDA&CO/Universal Images Group via Getty Images

Η Piazza delle Erbe είναι η πιο διάσημη πλατεία της Βερόνας. Μπορείτε να αγοράσετε κάτι χειροποίητο από τους διάφορους πλανόδιους πωλητές ή να καθίσετε να πιείτε ένα καφέ. Κάντε επίσης τα ψώνια σας στην Via Mazzini. Εκτός από τις γνωστές επώνυμες αλυσίδες θα βρείτε πολλές μπουτίκ ή και άλλες μάρκες λίγο πιο ακριβές.

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για την ημέρα των ερωτευμένων;


[There are no radio stations in the database]