Καμία ανοχή στον χουλιγκανισμό: Λουκέτο σε όλους τους συνδέσμους εδώ και τώρα

9 Φεβρουαρίου 2022

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Το αίμα του Άλκη Καμπανού, επιβάλλεται να είναι το τελευταίο που χύνεται από την τυφλή οπαδική βία. Η λύση είναι μονόδρομος: Λουκέτο στους συνδέσμους οπαδών!

Η Ελλάδα θρηνεί ακόμη ένα θύμα οπαδικής βίας. Μετράει πληγές και μέσα στο σοκ του θανάτου του Άλκη Καμπανού, προσπαθεί με ευχολόγια και κοινοτοπίες να βρει τη διέξοδο από το τούνελ που έχει μπει. Όμως πλέον δεν μιλάμε για οπαδική βία. Μιλάμε για ανθρωποκτονίες.

Ήταν ο Χαράλαμπος Μπλιώνας που το 1986, στην αναμέτρηση Λάρισα – ΠΑΟΚ στο «Αλκαζάρ» έπεσε νεκρός με μια φωτοβολίδα καρφωμένη στο λαιμό του. Ήταν το 1991 ο Γιώργος Παναγιώτου στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν σε συμπλοκή χούλιγκανς της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού δέχτηκε μια φωτοβολίδα και στα 15 του «έφυγε» από τη ζωή. Ήταν ο Γιώργος Καρνέζης το 1995, που ξεψύχησε στη Γλυφάδα από ομάδα οπαδικών φονιάδων, μετά από παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ήταν ο Μιχάλης Φιλόπουλος, που το 2007 άφησε την τελευταία του πνοή στη Λεωφόρο Λαυρίου. Ήταν ο Κώστας Κατσούλης που το 2014 άφησε σκοτώθηκε σε αγώνα Γ’ Εθνικής Ηρόδοτος-Εθνικός Πειραιώς. Ήταν ο Άλκης Καμπανός, που στα 19 του ξεψύχησε αβοήθητος στα χέρια 12 χούλιγκανς.

Σε Πάτρα, Αθήνα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη και σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, οπαδικοί στρατοί δίνουν ραντεβού θανάτου μέσα από τα social media, πηγαίνουν έξω από σπίτια, καταστρέφοντας περιουσίες και απειλώντας. Μόνο το 2021, καταγράφηκαν επίσημα 118 περιστατικά οπαδικής βίας. Φυσικά το νούμερο είναι πολλαπλάσιο καθώς σε γειτονιές σε όλη τη χώρα, οι μάχες είναι καθημερινές ενώ τα γήπεδα ήταν κλειστά για μισό χρόνο!

Η αιματοχυσία στο όνομα του οπαδικού κινήματος τελείωσε. Δεν είναι οπαδικό πλέον το θέμα. Είναι ανθρωποκτονίες από πρόθεση. Καμία κακιά στιγμή. Ήταν εν ψυχρώ δολοφονίες. Και η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να θρηνεί ψυχές που ακολουθούν τις ομάδες τους και για 2 ώρες ξεφεύγουν από την μαυρίλα της καθημερινότητας.

Η βία δεν είναι κόκκινη, πράσινη, κίτρινη, μαύρη. Η βία είναι βία.

Ήρθε η στιγμή να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Κοινωνία και Πολιτεία. Ήρθε η στιγμή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, πολιτικών και κοινωνικών. Η λύση είναι μια: Κλείσιμο όλων των συνδέσμων οπαδών σε όλη την Ελλάδα.

Είναι μονόδρομος για να κάνει μια επανεκκίνηση ο αθλητισμός στην πατρίδα μας. Είναι μια στιγμή να αλλάξει μια και για πάντα το τοπίο στον αθλητισμό και στην ελληνική κοινωνία. Είναι ο μοναδικός τρόπος να επιστρέψει ο αγνός αθλητισμός στις ζωές μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρέπει να υπολογίσει το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης. Εξάλλου υπάρχουν στενοί του συνεργάτες που θεωρούν ότι έχει έρθει η στιγμή να υπάρξουν γενναίες αποφάσεις που θα βάλουν τέλος στο τέρας του χουλιγκανισμού.

Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που πρέπει να κάνει το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να γιατρέψει το απόστημα, όπως είπε ο πατέρας του Άλκη ΚαμπανούΟ ίδιος ο πρωθυπουργός, πρώτος ξέρει πως τα βαριά άρρωστα μυαλά θα αποδοκιμάσουν την απόφασή του. Η υγιής ελληνική κοινωνία ωστόσο, θα σταθεί στο πλάι του, ανεξαρτήτου χρώματος και παρατάξεως.

Φτάνει πια με το μένος που κάποιοι (οργανωμένα) φυτεύουν στις καρδιές των παιδιών μας. Λουκέτο τώρα!

Η κατάσταση δεν έχει αύριο. Έχει τώρα. Για να μην θρηνήσει καμιά οικογένεια ξανά το παιδί της για μια φανέλα…


[There are no radio stations in the database]