Με την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» ανοίγει το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Βερολίνο

2 Φεβρουαρίου 2022

Με την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη», του Γρηγόρη Καραντινάκη, σε διεθνή πρεμιέρα, ετοιμάζεται να σηκώσει αυλαία το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Βερολίνο, από 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου, στον κινηματογράφο Babylon.

«Επιτρεπούσης της πανδημίας και ακολουθώντας πιστά τις επιταγές των αρχών και της πόλης του Βερολίνου σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, το φεστιβάλ είναι έτοιμο να υποδεχτεί με ασφάλεια ξανά τους κινηματογραφιστές, τους καλεσμένους, τους σινεφίλ και τους αγαπημένους φίλους του, στις σκοτεινές αίθουσες», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Συνολικά θα προβληθούν 36 ελληνικές ταινίες σε όλα τα τμήματα του φεστιβάλ -ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους, ειδικές προβολές και με κάποιες επαναλήψεις- στην διάρκεια του φεστιβάλ, «ώστε να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και να παρέχεται στο κοινό ευρύτερη δυνατότητα κράτησης εισιτηρίων».

Ταινία λήξης του Φεστιβάλ είναι το «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, που ξεκίνησε την φεστιβαλική πορεία από το Τορόντο και κάνει γερμανική πρεμιέρα στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Βερολίνο.

Το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα «Emerging Greeks Competition» περιλαμβάνει πρώτες ή δεύτερες ταινίες σκηνοθετών μυθοπλασίας μεγάλου μήκους και πραγματοποιείται φέτος για τέταρτη χρονιά.

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ και προσφέρεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Διαγωνίζονται οι ταινίες «18» του Βασίλη Δούβλη, «Musa» του Νίκου Νικολόπουλου (σε διεθνή πρεμιέρα) και οι ταινίες που κάνουν γερμανική πρεμιέρα: «dog» της Γιάννας Αμερικάνου, «Αγέλη Προβάτων» του Δημήτρη Κανελλόπουλου, «Αγία Έμυ» της Αρασέλη Λαιμού.


[There are no radio stations in the database]