Ποιοι Έλληνες influencers έχουν τους πιο πολλούς fake followers

27 Ιανουαρίου 2022

Νέα έρευνα ανέλυσε τους λογαριασμούς Ελλήνων διασήμων στο Instagram και ανακάλυψε πόσοι αληθινοί και fake λογαριασμοί τους ακολουθούν.

Ολοένα και περισσότερο πληθαίνουν οι fake followers στα προφίλ Ελλήνων και διεθνών influencers στο Instagram, κάτι που «πληγώνει» τα στατιστικά τους παρά το γεγονός ότι αυξάνεται ο αριθμός των ακολούθων τους.

Ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στους Instagram ακόλουθους των διασημότερων influencers του πλανήτη, διαπιστώνει κανείς ότι οι αριθμοί είναι σχεδόν εκφοβιστικοί.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της νέας έρευνας, η Ιωάννα Τούνη, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης και η Ελένη Φουρέιρα έχουν τους περισσότερους fake followers στο Instagram με σχεδόν 25-37% ύποπτων λογαριασμών στο προφίλ τους

Ως «ύποπτοι» θεωρούνται οι λογαριασμοί, οι οποίοι δεν αλληλεπιδρούν με τον λογαριασμό που ακολουθούν ή ακολουθούν χιλιάδες λογαριασμούς ενώ δεν τους ακολουθεί κανείς.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ακόμα και Έλληνες αθλητές παγκοσμίου φήμης, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Γιάννης Αντετοκούμπο, βρίσκονται στη λίστα (9η και 5η θέση), ωστόσο, παρόλο το ποσοστό των ψεύτικων ακολούθων, οι λογαριασμοί τους στο Instagram έχουν υψηλό ποσοστό συμμετοχής ακολούθων.

Αυτό σημαίνει πως οι ακόλουθοί τους αλληλοεπιδρούν με τα προφίλ κάνοντας likes, comments, shares κ.ά.

Στη λίστα με τους influencers παγκοσμίου φήμης οι Kendall Jenner, Justin Bieber και Rihanna βρίσκονται ψηλά, με τα υψηλότερα ποσοστά fake followers. Σημειώνουμε ότι, 4 από τους 25 διάσημους της λίστας με τους περισσότερους ύποπτους Instagram λογαριασμούς είναι από τη μουσική βιομηχανία.

Αυτοί είναι οι Έλληνες influencers με τους περισσότερους fake followers στο Instagram [ΛΙΣΤΑ]


[There are no radio stations in the database]