Συγκλονίζει η μαρτυρία οδηγού ταξί – «Κρατώντας ένα μωρό, έβγαλαν μαχαίρι και μου είπαν δώσε ό,τι έχεις»

27 Ιανουαρίου 2022

Σοκάρει η μαρτυρία του οδηγού ταξί στη Θεσσαλονίκη που έπεσε θύμα ληστείας σε νυχτερινή κούρσα.

«Μπήκαν στο ταξί μου κρατώντας ένα βρέφος περίπου 6 μηνών και μου ζήτησαν να τους μεταφέρω στην περιοχή του Δενδροποτάμου ώστε να πάρουν ένα βιβλιάριο υγείας και να πάμε το μωρό στο νοσοκομείο».

Φανερά σοκαρισμένος ο 47χρονος οδηγός ταξί, Χρήστος Γρηγοριάδης που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, το βράδυ της Τετάρτης στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, δεν μπορεί να πιστέψει ότι το ζευγάρι που εμφανίστηκε δεν θα δίσταζε να τον ληστέψει με ένα μωρό στην αγκαλιά. Μέσα από το νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε ελαφρά τραυματισμένος περιέγραψε στο ThessToday.gr τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

Το χρονικό της υπόθεσης 

Όλα ξεκίνησαν από την περιοχή της Μενεμένης μετά τις 10 το βράδυ και συγκεκριμένα, από την οδό Θωμά Χατζίκου όπου ο Χρήστος Γρηγοριάδης παρέλαβε ένα ζευγάρι με ένα βρέφος, περίπου 6 μηνών. «Μου ζήτησαν να τους μεταφέρω στην περιοχή του Δενδροποτάμου ώστε να πάρουν ένα βιβλιάριο υγείας και να πάμε το μωρό στο νοσοκομείο. Όταν φτάσαμε στο σημείο, περίμενε η μητέρα τη γιαγιά του παιδιού όπως ισχυρίστηκαν. Έπειτα, μπαίνουν στο ταξί και μου λέει ο άνδρας πάμε όλοι μαζί από το σπίτι της γιαγιάς να πάρουμε το βιβλιάριο. Φυσικά, δεν φανταζόμουν τι θα ακολουθούσε στη συνέχεια», εξήγησε σοκαρισμένος ο 47χρονος οδηγός ταξί.

Η εφιαλτική στιγμή της επίθεσης

Περίπου στις 23:30 το βράδυ, ο 47χρονος Χρήστος δέχθηκε την επίθεση από τον δράση με σκοπό να του αρπάξει το μεροκάματό του. «Ο άντρας που καθόταν στη θέση του συνοδηγού, τραβάει το κλειδί από τη μηχανή, βγάζει ένα μαχαίρι και μου λέει χαρακτηριστικά «Δώσε ό,τι έχεις». Εγώ δεν έδωσα τίποτα, πάτησα το κουμπί που επικοινωνούμε με το τηλεφωνικό κέντρο, τους ειδοποίησα όπως και την Αστυνομία. Ο δράστης κατάλαβε προφανώς τι έκανα και αμέσως με χτύπησε στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στο μάτι. Μετά βγήκαμε από το ταξί, παλέψαμε στα χώματα, εκείνος κρατούσε το μαχαίρι και με χτύπησε στο πρόσωπο. Έπειτα δεν θυμάμαι τίποτα», περιέγραψε ο οδηγός.

Η κατάσταση της υγείας του 47χρονου οδηγού

Αυτήν τη στιγμή ο Χρήστος Γρηγοριάδης που δέχθηκε την επίθεση, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης με χτυπήματα στο πρόσωπο και στα γόνατα ενώ έχει και ένα κάταγμα στη μύτη. «Περιμένω και τις εξετάσεις από το νοσοκομείο για να ενημερωθώ πλήρως τι ακριβώς έχω», εξήγησε.

Στο μεροκάματο ξανά ο Χρήστος Γρηγοριάδης

Ο 47χρονος Χρήστος Γρηγοριάδης, ο οποίος μένει σε χωριό εκτός της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται 3,5 χρόνια στο τιμόνι του ταξί και βίωσε για πρώτη φορά την επίθεση και την ληστεία εν ώρα εργασίας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο ThessToday.gr, πρόκειται για δύσκολες καταστάσεις αλλά «δεν θα τα παρατήσω. Μόλις αναρρώσω, θα επιστρέψω στο ταξί και θα βγω για το μεροκάματο. Σίγουρα πρέπει να είμαστε όλοι οι οδηγοί προσεκτικοί καθώς τέτοια περιστατικά μπορούν να συμβούν σε κάθε σημείο της Θεσσαλονίκης».

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες μετά την επίθεση τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται από τις Αρχές σύμφωνα και με την κατάθεση που έδωσε ο Χρήστος Γρηγοριάδης για το περιστατικό.


[There are no radio stations in the database]