Σχολεία: To σύνδρομο της «άδειας τάξης», ο φόβος και το ρήγμα της εμπιστοσύνης

11 Ιανουαρίου 2022

Κρίνοντας από τα πρώτα στοιχεία που συλλέγουν τόσο οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα όσο και οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, τα νούμερα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα δημοτικά σχολεία.

«Σήμερα από την τάξη μου απουσίαζε πάνω απ’ το 50%+1 από τους μαθητές μου είτε λόγω κρούσματος είτε γιατί οι γονείς φοβούνται και δε τα έστειλαν. Μάθημα εννοείται πως δεν μπορούσε να γίνει λόγω τόσων απουσιών, άρα έγινε φύλαξη απλώς. Επιτυχία της των μέτρων της κυβέρνησης», έγραψε στο Facebook μια δασκάλα περιγράφοντας με τον καλύτερο τρόπο την τεράστια αμφιβολία που υπάρχει στους γονείς. Τα ποσοστά απουσιών κυμάνθηκαν από 30 έως 50% πράγμα που σημαίνει ότι οι δάσκαλοι έκαναν μάθημα με τα μισά παιδιά παρόντα και τα άλλα μισά στο σπίτι για διάφορους λόγους εκ των οποίων ο σημαντικότερος είναι ο φόβος της νόσησης και όχι η ίδια η νόσηση. Επίσημα στοιχεία δεν έχει δώσει κανείς, όμως το «σύνδρομο των άδειων τάξεων» θα είναι σε λίγες μέρες μια θλιβερή πραγματικότητα.

Η εμμονή του υπουργείου Παιδείας θα στέψει την κοινωνία εναντίον του κράτους και το θλιβερότερο όλων θα στρέψει και τους εμβολιασμένους. Κανείς δεν μας εξηγεί γιατί η κυρία Κεραμέως επιμένει στο 50% +1. Κανείς δεν μας εξηγεί γιατί δεν σπάει τις αίθουσες σε ολιγομελή τμήματα. Και όσο δεν δίδονται εξηγήσεις όλο και περισσότεροι γονείς δεν θα στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο και τόσο περισσότερο θα μεγαλώνει το ρήγμα εμπιστοσύνης του πολίτη προς την Πολιτεία.


[There are no radio stations in the database]