Έφυγε από την ζωή ο διοργανωτής του Woodstock

10 Ιανουαρίου 2022

Έφυγε από την ζωή το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 77 ετών ο Michael Lang. Το όνομά του είχε συνδεθεί με την διοργάνωση του θρυλικού φεστιβάλ Woodstock το 1969.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση εκπροσώπου του, κατέληξε στο νοσοκομείο Sloan Kettering της Νέας Υόρκης. Ως αιτία του θανάτου του αναφέρονται επιπλοκές από λέμφωμα non Hodgkin.

Αφότου διοργάνωσε μια σειρά συναυλιών στην περιοχή του Miami, ο Lang έστησε σε συνεργασία με τον Marshall Brevetz το 1968 το Miami Pop Festival, με την συμμετοχή των Jimi Hendrix, Frank Zappa, John Lee Hooker, Arthur Brown και Blue Cheer.

Κατόπιν βρέθηκε στο Woodstock της Νέας Υόρκης, και σε συνεργασία με τον Artie Kornfeld διοργάνωσε το θρυλικό Woodstock Music Art Festival, που πραγματοποιήθηκε από τις 15 μέχρι τις 18 Αυγούστου του 1969 στην φάρμα του Max Yasgur.

Στην συνέχεια της καριέρας του, ο Lang εργάστηκε ως παραγωγός και μάνατζερ, συνεργαζόμενος μεταξύ άλλων με τους Rolling Stones, τον Billy Joel και τον Joe Cocker, ενώ διοργάνωσε και τα φεστιβάλ Woodstock ’94 και Woodstock ’99.

Μιλώντας το 2019 στο Pollstar το 2019, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Woodstock πρόσφερε εάν θέλετε στους ανθρώπους  ένα περιβάλλον για να εκφράσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ήταν ίσως το πιο ειρηνικό γεγονός αυτού του είδους στην ιστορία. Οφείλεται στις προσδοκίες και σε αυτό που οι άνθρωποι ήθελαν να δημιουργήσουν εκεί.»


[There are no radio stations in the database]