Μητροπολίτης Κύριλλος στον planetwebradio.gr:Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι εκκλησιαστικό γεγονός, ανήκει στην σφαίρα των γιατρών και της επιστήμης

5 Ιανουαρίου 2022

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας , Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κύριλλος εξέφρασε την σαφή θέση της επίσημης Εκκλησίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας ” Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι εκκλησιαστικό γεγονός, ούτε πεδίο θεολογικών αναμετρήσεων, είναι καθαρά επιστημονική η αντιμετώπισή της ,ανήκει στην σφαίρα των γιατρών και της επιστήμης.”

“Μεγάλη μερίδα ανθρώπων από παρανόηση, από επιμονή, από έλλειψη γνώσεων πιθανός αντιμετωπίζουν την πανδημία εξ απόψεως θεολογικής ,δηλαδή τι ;Ο Θεός θέλει να πεθάνουν οι άνθρωποι; Ανατρέχοντας στην εκκλησιαστική ιστορία θα δούμε ότι πάντα σε περιόδους που υπήρχαν πανδημίες ,πάντα η Εκκλησία έπαιρνε μέτρα και από μόνη της , αλλά και εκείνα που επέβαλε η πολιτεία για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Τα μέτρα και το εμβόλιο δεν έχουν καμία σχέση με την πίστη και τον Θεό, το καλύτερο είναι να εξετάζει ο καθένας τον εαυτό του με τον γιατρό του και να προβαίνει στον εμβολιασμό, η Εκκλησία συνέστησε αυτό το οποίο κάνει η ιατρική επιστήμη για την αντιμετώπιση των νόσων και των πανδημιών”.

Ο κ.κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στα όσα διαδίδονται μέσω του Διαδικτύου για δήθεν λόγια και απόψεις γερόντων λέγοντας χαρακτηριστικά ΄΄Εγώ προσωπικά έχω γνωρίσει και τον όσιο Πορφύριο και τον όσιο Παίσιο . Έχω μιλήσει μαζί τους και έχω προσωπική εικόνα για εκείνους .Δεν έλεγαν τέτοια πράγματα, τα λόγια παρερμηνεύονται , ήταν άγιοι άνθρωποι, χειρουργήθηκαν, νοσηλεύθηκαν, ακολούθησαν την ιατρική επιστήμη. Η κλασική αντιμετωπίση όλων των νόσων και των ασθενειών είναι η ιατρική επιστήμη, αυτή είναι η θεολογική άποψη της Εκκλησίας και των Αγίων”.

Ο Σεβασμιώτατος κ.κ.Κύριλλος προέτρεψε τον κόσμο να ακούει μόνο την επίσημη Εκκλησία “λόγια που ακούγονται από πνευματικούς, παπάδες, δεσποτάδες, καλόγερους, καλόγριες ,είναι προσωπικές απόψεις και δεν πρέπει να ακούγονται”.

Ο Μητροπολίτης Κύριλλος κλείνοντας την συνέντευξη του είπε: “Ο Θεός μάς έδωσε και μυαλό και νόηση και επιστήμη και λογική να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα και ευχήθηκε του χρόνου να είμαστε και να γιορτάζουμε ελεύθερα”

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του εδώ:


[There are no radio stations in the database]