Γιώργος Ξαρχάς Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαρκοπούλου-Πόρτο Ράφτη στον planetwebradio.gr:Βρεθήκαμε να έχουμε ανοιχτά-άδεια μαγαζιά.

5 Ιανουαρίου 2022

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και συναφών επαγγελμάτων της περιοχής, Γιώργος Ξαρχάς μιλάει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι της εστίασης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

“Το 2019 ήταν η χρονιά που η οικονομία βρισκόταν σε υψηλά επίπεδα και ειδικά για την εστίαση ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές . Λαμβάνοντας υπόψιν τα αποτελέσματα της περιόδου αυτής, οι ανακαινίσεις , το άνοιγμα καινούργιων επιχειρήσεων και γενικότερα οι κινήσεις ανάπτυξης των επιχειρήσεων μας ήταν αναμενόμενες . Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο ερχομός του COVID και τα απανωτά lockdown να μας βρουν σε μεγάλα οικονομικά ανοίγματα.

Βρισκόμαστε σε μερικό lockdown από τον Μάρτιο του 2021 , η δε προσέλευση του κόσμου στα καταστήματα μας από τον Οκτώβριου του 2021,μειώθηκε κατά 50% .

Τα τελευταία μέτρα που πάρθηκαν δύο μέρες πριν την πρωτοχρονιά ήταν το τελειωτικό χτύπημα για μας τους επαγγελματίες και εργαζομένους στον χώρο της εστίασης. Βρεθήκαμε να έχουμε πολλές ακυρώσεις και πολλά από τα καταστήματα μας δεν πραγματοποίησαν ποτέ τα ρεβεγιόν τους.

Σήμερα τα καταστήματα μας δουλεύουν με περιοριστικά μέτρα ,με αποστάσεις ,με μάσκες .Με την προσθήκη αυτών των νέων μέτρων βρεθήκαμε να έχουμε ανοιχτά -άδεια μαγαζιά.”

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξή εδώ:


[There are no radio stations in the database]