Συγκλονιστικό βίντεο τριών φίλων πριν τους παρασύρουν τα νερά του ποταμού στην Ιταλία

3 Ιουνίου 2024

Συγκλονιστικό βίντεο τριών φίλων πριν τους παρασύρουν τα νερά του ποταμού στην Ιταλία

Στην δημοσιότητα ήρθε ένα συγκλονιστικό βίντεο την ώρα που τρείς φίλοι, αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλον λίγες στιγμές πριν παρασυρθούν από τις καταστροφικές πλημμύρες που γίνονται στην Ιταλία.

Δύο νεαρές γυναίκες και ένας άνδρας, όλοι περίπου στην ηλικία των 20 ετών, απαθανατίστηκαν στην κάμερα την ώρα που ενώ έκαναν περίπατο στις όχθες του ποταμού Νατισόνε κοντά στο Ούντινε της βόρειας Ιταλίας και ξαφνικά βρέθηκαν περικυκλωμένοι από τα νερά του ποταμού, που άρχισαν να φουσκώνουν με τη στάθμη να αρχίζει ανεβαίνει επικίνδυνα με εκείνους να αγκαλιάζονται μόλις συνειδητοποίησαν ότι είχαν παγιδευτεί και να αρχίσουν να φωνάζουν σε βοήθεια τους περαστικούς.

Οι άνθρωποι που τους είδαν προσπάθησαν να σώσουν τα παιδιά πετώντας τους ένα σχοινί, αλλά δεν κατάφεραν να το φτάσουν, σύμφωνα με αναφορές και τελικά παρασύρθηκαν από το νερό. Τα πτώματα δύο γυναικών βρέθηκαν σε δύο ξεχωριστές τοποθεσίες περίπου 1 χιλιόμετρο πιο κάτω στον ποταμό την Κυριακή, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με αναφορές, οι γυναίκες έχουν αναγνωριστεί ως μια 20χρονη φοιτήτρια και μια 23χρονη από τη Ρουμανία, η οποία είχε φτάσει πρόσφατα στην Ιταλία για να επισκεφτεί τους γονείς της. Ο άνδρας, ηλικίας 25 ετών, φέρεται να είναι ο φίλος της μεγαλύτερης γυναίκας και είναι επίσης Ρουμάνος.

Η τοπική εφημερίδα Messaggero Veneto ανέφερε ότι η θερμοκρασία του νερού ήταν «πολύ χαμηλή» όταν η ομάδα παρασύρθηκε. Ανέφερε επίσης ότι τα συνεργεία που βρήκαν τα πτώματα περιέγραψαν τη σκηνή ως «σπαρακτική».

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della sera, οι πυροσβέστες ανέσυραν τα άψυχα σώματα δύο κοριτσιών από τα νερά του Natisone το πρωί της Κυριακής. Πρόκειται για την Patrizia Cormos και την Bianca Doros, που παρασύρθηκαν από την πλημμύρα του ποταμού την Παρασκευή μαζί με τον φίλο τους Cristian Molnar. Τα δύο πτώματα απείχαν περίπου 700 και 1000 μέτρα από το σημείο που τα κορίτσια εθεάθησαν για τελευταία φορά. Τον νεαρό δεν τον έχουν εντοπίσει ακόμα με τον εκπρόσωπο των αρχών να δηλώνει “Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βρούμε και τον Cristian,” «Η έρευνα συνεχίζεται με όλους τους πόρους που διαθέτουμε στο πεδίο. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βρούμε και τον τρίτο αγνοούμενο. Η ελπίδα, αν και περιορισμένη, είναι να τον βρούμε ακόμα ζωντανό»

Στις 31 Μαΐου, οι τρεις νέοι μπήκαν στην παραλία Premariacco, όταν το νερό δεν είχε φτάσει ακόμα εκεί και ο ήλιος έλαμπε στον ουρανό. Δεν φαντάζονταν ότι μέσα σε λίγα λεπτά θα ξαφνιάζονταν από την πλημμύρα του Natisone. «Αν ήξεραν το ποτάμι και το μέρος θα είχαν προλάβει να ξεφύγουν», λέει ο δήμαρχος. «Δυστυχώς, χωρίς να το ξέρουν, έχασαν τη στιγμή και το νερό ανέβηκε με τέτοια ταχύτητα που δεν τα κατάφεραν ούτε οι δύο εθελοντές που κατέβηκαν την Παρασκευή για να βοηθήσουν, ούτε ο Κριστιάν που βούτηξε και γύρισε αμέσως πίσω στα κορίτσια, ούτε ο πυροσβέστης που σε μια τελευταία, απέλπιδα προσπάθεια πήδηξε στο νερό προς τα παιδιά για να προσπαθήσει να τα σώσει. Ας κάνουμε όλοι μια προσευχή και ας ελπίσουμε στον Θεό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]