Παραμένει η αφρικανική σκόνη στις περισσότερες περιοχές της χώρας – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες 

20 Μαΐου 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και τις επόμενες ημέρες, με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα είναι παροδικά πυκνότερες. Στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθούν αυξημένες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 28 με 32 και κατά τόπους στα δυτικά και τα νότια τους 33 με 34 βαθμούς. Στην νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 27 με 29 και στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 32 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η αφρικανική σκόνη επιμένει – Πού θα σημειωθούν λασποβροχές -  Newsbomb - Ειδησεις - News

Για σήμερα Δευτέρα 20 Μάϊου 2024 προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά  πιο πυκνές .Το μεσημέρι απόγευμα λίγες μπόρες θα εκδηλωθούν στα βόρεια και στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις της σκόνης θα διατηρηθούν αυξημένες. Οι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια

Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πρόσκαιρους όβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθούν αυξημένες κυρίως στη δυτική και τη νότια χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 28 με 31 βαθμούς, στην Κρήτη τοπικά τους 32 και κατά τόπους στα δυτικά τους 33 βαθμούς.

Καιρός: Αλλαγή του σκηνικού από Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες -... |  Ελλάδα Ειδήσεις

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 και τις απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη (21/5)

Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Τετάρτη (22/05)

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και νότια οι οποίες από το απόγευμα θα είναι πυκνότερες.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά, κυρίως ηπειρωτικά. Η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]