Ποια ποτά δεν θα έπιναν ποτέ έξω αποκαλύπτουν οι μπάρμαν

7 Δεκεμβρίου 2023

Ποια ποτά δεν θα έπιναν ποτέ έξω αποκαλύπτουν οι μπάρμαν, από βαρελίσια μπύρα μέχρι μαργαρίτες

Οι μπάρμαν είναι αυτοί που ξέρουν όλα τα μυστικά γύρω από τα ποτά και πρόσφατα αποκάλυψαν μερικά θα πρέπει να αποφεύγεται στις εξόδους σας.

Η δουλειά του μπάρμαν είναι δύσκολη και απαιτητική, ωστόσο προσφέρει πλούσιες γνώσεις και εμπειρίες πάνω στην παρασκευή και επιλογή ποτών

Ποια είναι τα καλύτερα & χειρότερα ποτά, αν θέλεις να χάσεις βάρος! |  ediva.gr

Ο Daniel Yeom, ο γενικός διευθυντής του Esters Wine Shop & Bar με έδρα τη Σάντα Μόνικα, είναι αρκετά επιφυλακτικός με την μπύρα ή με ένα ποτήρι κρασί όταν βγαίνει έξω με την παρέα του.

Οι πελάτες, όπως λέει, δεν ξέρουν ποια είναι τελευταία φορά που καθαρίστηκε το βαρέλι της μπύρας και δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μπορεί να «κρύβει» αυτό το μικρό σωληνάκι». Και, ενώ η παραγγελία ενός ποτηριού κρασί μπορεί να φαίνεται ως η ασφαλέστερη επιλογή, επίσης «δεν ξέρετε πόσο καιρό είναι ανοιχτό αυτό το κρασί».

Αντίθετα, θα συνιστούσε να πάρετε ένα κλασικό τζιν τόνικ ή ουίσκι και κόκα κόλα .

Ο Πάτρικ Γουίλιαμς, υπεύθυνος του μπαρ στο κέντρο Punch Bowl Social μίλησε στο Thrillist καταθέτοντας την επαγγελματική του εμπειρία στην μπάρα.
Αυτά είναι, σύμφωνα με τον Γουίλιαμς, τα χειρότερα ποτά που μπορείτε να επιλέξετε

Ο καλύτερος bartender της Πάτρας βάζει στο σέικερ του τις ερωτήσεις μας και  μας φτιάχνει το πιο ωραίο κοκτέιλ απαντήσεων.

Mimosa κοκτέηλ
Είναι σούπερ-δημοφιλές ποτό όμως είναι ότι χειρότερο, γιατί φτιάχνεται συνήθως από κάκιστης ποιότητας αφρώδη οίνο

Οτιδήποτε τελειώνει σε -tini
Οπως για παράδειγμα το Appletini. Αυτό το πράγμα δεν είναι Martini. Τα μπαρ το προτιμούν επειδή φτιάχνεται εύκολα, αλλά είναι γεμάτο χρώμα, χρωστικές και πρόσθετα.

Amaretto Sour
Παράλογα γλυκό και με άσχημη αναλογία. Οποιοσδήποτε έχει περάσει την εφηβεία και θέλει να πιει ένα σοβαρό ποτό καλύτερα να προτιμήσει ένα Ουίσκι sour.

Long Island Iced Tea
Εχει πάρα πολύ αλκοόλ, όχι απαραίτητα κακής ποιότητας, αλλά φτιάχνεται χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και δεν είναι κάτι special να δοκιμάσετε, εκτός κι αν θέλετε απλώς να μεθύσετε εύκολα.

7 and 7 (Ουίσκι Σόδα)
Το αποκαλούν και το ποτό των γάμων, αφού το παραγγέλνουν όσοι δεν είναι σίγουροι για το τι διαθέτει το μπαρ. Είναι επίσης υπερβολικά εύκολο να φτιαχτεί. Ομως στα κοκτέιλ καλύτερα να προτιμήσετε πιο γευστικές επιλογές.

Lemon Drop
Το πίνουν συνήθως στα γυναικεία μπάτσελορ πάρτι, όσες γυναίκες είναι άμαθες στο αλκοόλ και δε θέλουν να παρεκτραπούν. Είναι ουσιαστικά σαν παράλογα γλυκιά λεμονάδα και ο Γουίλιαμς το κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με το Appletini.

Ρούμι Κόλα
Είναι υπερβολικά απλό και ο κόσμος το πίνει εδώ και 20 χρόνια. Δοκιμάστε κάτι καινούργιο. Το ρούμι είναι ένα απόσταγμα με βάση τη ζάχαρη, ήδη πολύ γλυκό και η προσθήκη κόλα το κάνει ανυπόφορο.

«Κανείς μπάρμαν δεν παραγγέλνει ποτέ παγωμένο τσάι», είπε η Lauren Lenihan, η διευθύντρια επιχειρήσεων του Paris Café και του Common Ground Bar της Νέας Υόρκης.

Πόσο κοστίζει να κάνει κοκτέιλ;

Ενώ ο espresso martini μπορεί να έχει γίνει πολύ διάσημο ρόφημα τα τελευταία χρόνια , οι ειδικοί του κλάδου προειδοποιούν να μην το παραγγείλετε σε καταστήματα που δεν έχουν τον κατάλληλο εσπρέσο.

«Τα περισσότερα μπαρ δεν είναι εξοπλισμένα με μια αξιοπρεπή μηχανή εσπρέσο και ο καφές μπορεί να είναι παλιός και να έχει χάσει τα αρώματα του», είπε ο μπάρμαν Alejandro Echeverria, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής ποτών για το Sushi by Bou της Νέας Υόρκης.

Όσον αφορά την μαργαρίτα, μπορεί να φαίνεται σαν ένα εύκολο κοκτέιλ για να το παρασκευάσετε, αλλά ορισμένοι μπάρμαν εξακολουθούν να αναζητούν «το τέλειο».

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]