Στο έλεος του χιονιά η κεντρική Ευρώπη

4 Δεκεμβρίου 2023

Στο έλεος του χιονιά η κεντρική Ευρώπη

Στο έλεος σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκεται η κεντρική Ευρώπη με την επέλαση του χειμώνα και τις σφοδρές χιονοπτώσεις να προκαλούν χάος στις μετακινήσεις στη νότια Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Στο αεροδρόμιο του Μονάχου ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις το Σαββατοκύριακο μετά τη σφοδρή χιονοθύελλα στη νότια Γερμανία, ενώ κι άλλοι αερολιμένες στην ευρύτερη περιοχή, ανάμεσά τους και εκείνος στην οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Ζυρίχη, ανακοίνωσαν ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω της κακοκαιρίας.

Οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν επίσης μποτιλιαρίσματα εκατοντάδων χιλιομέτρων στο οδικό δίκτυο περιμετρικά των Βρυξελλών και της Φλάνδρας, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στην Αυστρία και την Ελβετία οι χιονοπτώσεις ώθησαν τις Αρχές να αυξήσουν το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο κατολισθήσεων. Ειδικά στη δυτική Αυστρία οι επαρχίες του Τιρόλου και του Φόραλμπεργκ αύξησαν στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο τον συναγερμό, καθώς το ύψος του χιονιού έφθασε το μισό μέτρο κατά περιοχές, ενώ η αυστριακή σιδηροδρομική εταιρεία OeBB ανακοίνωσε τη ματαίωση πολλών δρομολογίων λόγω της κακοκαιρίας.

Με τη χιονόπτωση να συνεχίζεται, ακινητοποιημένα παραμένουν όλα τα οχήματα και τα εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να απομακρύνουν το χιόνι από διάφορα σημεία

Στην Ολλανδία περισσότερες από 400 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Άμστερνταμ – Σίπχολ, ενώ στο αεροδρόμιο του Αϊντχόφεν, το δεύτερο μεγαλύτερο της Ολλανδίας, ο διάδρομος προσγείωσης έκλεισε και πολλές πτήσεις κατευθύνθηκαν σε άλλες πόλεις. 

Εκατοντάδες σχολεία παρέμειναν κλειστά στη Βρετανία λόγω του χιονιού και του παγετού, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία ανέβασε στο κίτρινο το επίπεδο του συναγερμού για την Ουαλία και την κεντρική Αγγλία.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ευρώπη: Ακυρώσεις πτήσεων και μπλακ άουτ σε  Γερμανία, Ελβετία, Τσεχία - Tromaktiko.gr

Λόγω του χιονιού και του παγετού, στο Μπέρμιγχαμ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όλα τα δημοτικά σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ δεν λειτούργησαν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Την ίδια ώρα, στη Γαλλία περίπου 120.000 νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις περιφέρειες του Λίγηρα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Enedis.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]