Με διάλυση απειλείται η οικία των Βρεττάκων από την Αμαλία

16 Νοεμβρίου 2023

Με διάλυση απειλείται η οικία των Βρεττάκων από την Αμαλία στη Γη της Ελιάς. Ο Ισίδωρος και η Αμαλία είναι πλέον ζευγάρι. Ο ισχυρός άνδρας της Μάνης και η γραμματέας του πέρασαν την κουλούρα στην Αμερική, μακριά από τα βλέμματα όλων. Επιστρέφοντας στην Αρεόπολη έφεραν τους πάντες προ τετελεσμένων, με αποτέλεσμα η οικογένεια Βρεττάκου να γίνει άνω – κάτω.

Οι πρώτοι που αντέδρασαν δυναμικά είναι ο Μάνος και η Μαρίνα. Ο Μάνος ανακοίνωσε στον πατέρα του την πρόσθεσή του να μετακομίσουν, όμως αυτή, όπως θα δούμε, θα μείνει στα χαρτιά. Η Αμαλία θα τείνει χείρα φιλίας στην Μαρίνα και, με το επιχείρημα ότι η σχέση της Αγγελικής με τον Ισίδωρο είναι τόσο σημαντική ώστε αξίζει να την προστατεύσουν, θα την πείσει να δώσει περιθώριο χρόνου για να προσαρμοστούν όλοι στη νέα κατάσταση.

Η αποκάλυψη της ύπαρξης του προγαμιαίου συμβολαίου θα περιορίσει κάπως τις εντάσεις, όμως το κλίμα θα παραμείνει πολεμικό. Αθηνά και Ιουλία δεν έχουν πειστεί για τις αγαθές προθέσεις της Αμαλίας και φοβούνται για τις πιθανές συνέπειες της επιρροής της, κυρίως στην οικογενειακή επιχείρηση.

Κι επειδή η Αμαλία είναι μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα και δυναμισμό, οι πρώτες εχθροπραξίες θα λάβουν χώρα σύντομα με αφορμή την επιχείρηση. Με παρότρυνση του Ισίδωρου, η Αμαλία θα διεκδικήσει ενεργό ρόλο στο «μαγαζί», προκαλώντας τις αντιδράσεις πολλών, ανάμεσά τους και η Μαργαρίτα, η οποία θα νιώσει ότι θίγεται.

Τα πράγματα θα πάρουν γρήγορα δύσκολη τροπή, αφού, όπως είδαμε και στο παρελθόν, η οικογενειακή επιχείρηση κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές και στα μυαλά των μελών της οικογενείας Βρεττάκου. Αρκεί να θυμηθεί κανείς την πλεκτάνη Ισίδωρου – Μάνου για να αποκλείσουν την Μυρτάλη από την περιουσία που δικαιωματικά της αναλογούσε.

Μένει να δούμε τι θα συμβεί όταν, στην αναταραχή που θα προκληθεί λόγω των παρεμβάσεων της Αμαλίας, θα προστεθεί η αποκάλυψη του μυστικού της διαθήκης του Ισίδωρου.

Το μόνο ευτυχές γεγονός που ίσως καταφέρει να αποτρέψει την πλήρη διάλυση της οικογένειας είναι η γνωστοποίηση της εγκυμοσύνης της Ιουλίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]