Νοτιάδες και σκόνη για σήμερα – Τους 30 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος

20 Οκτωβρίου 2023

Νοτιάδες και σκόνη για σήμερα – Τους 30 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος

Σε μια αρκετά θερμή φάση μπαίνουμε από σήμερα, με τους νοτιάδες να κυριαρχούν και να φέρνουν σκόνη αλλά και αύξηση της θερμοκρασίας. Η ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές, θα υπάρξουν όμως και κάποιες συννεφιές τοπικά αυξημένες.

Σήμερα Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα, ενώ κάποιες ομίχλες θα σημειωθούν στις βορειότερες περιοχές.

Οι άνεμοι νότιοι στα 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο 5 με 6, τοπικά μέχρι και 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα είναι σχετικά χαμηλή τις πρωινές ώρες, ενώ μέσα στην ημέρα θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου σε ηπειρωτικές περιοχές.

Στην Αττική τις πρώτες πρωινές ώρες ίσως έχουμε περιορισμένη ορατότητα αλλά μέσα στην ημέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 16 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλύτερες σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο αλλά τις πρωινές ώρες δεν αποκλείεται να έχουμε περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες. Στη συνέχεια η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 14 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο όπως και τις επόμενες 6 με 7 ημέρες θα υπάρχουν αρκετές εναλλαγές ηλιοφάνειας με συννεφιάς. Βροχές μπορεί να εκδηλωθούν στις πολύ δυτικές περιοχές. Την Κυριακή ίσως εκδηλωθούν μπόρες στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Ο νοτιάς θα διατηρηθεί αλλά οι εντάσεις του θα πέσουν συγκριτικά με το Σάββατο.

6 βαθμοί πάνω από τα κανονικά

Στη χώρα μας, η κίνηση των θερμών αέριων μαζών θα έχει ως αποτέλεσμα οι μέγιστες θερμοκρασίες στην επιφάνεια του εδάφους τις επόμενες ημέρες να κυμανθούν 5-6 βαθμούς υψηλότερα από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Επιπλέον, θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα.

Στους 30 βαθμούς ο υδράργυρος

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 24 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 27 και κατά τόπους τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φθάσει κατά τόπους τους 28 με 29 βαθμούς κελσίου.

Μάλιστα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους στη δυτική Ελλάδα ο υδράργυρος θα αγγίξει και ίσως να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]