Αιματηρή ληστεία τράπεζας -Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ 

1 Αυγούστου 2023

Αιματηρή ληστεία σε τράπεζα καθώς αστυνομικοί άνοιξαν πυρ, εναντίον άντρα που τους απειλούσε με μαχαίρι.

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη συμβολή των οδών Παλαμηδίου και Λένορμαν, στον Κολωνό, μετά τη ληστεία σε τράπεζα.

Αστυνομία

Όλα έγιναν στις 11:15 όταν η αστυνομία δέχθηκε κλήση για ληστεία σε υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας στην οδό Αχιλλέως. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη και ακολούθησε καταδίωξη. Στη συμβολή Λένορμαν και Παλαμηδιού πραγματοποιήθηκε συμπλοκή με τον ύποπτο και οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν.

Όπως γίνεται γνωστό, ο δράστης είναι περίπου 40 χρόνων και σεσημασμενος. Η υπάλληλος της τράπεζας αναφέρει ότι και αυτήν την απείλησε με μαχαίρι, ενώ αφαίρεσε περίπου 4.000 ευρώ.

Οπως ανέφεραν οι ίδιοι, ο δράστης τους απείλησε αρχικά με μαχαίρι.

Αστυνομία

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αρχικά τον δράστη είχε καταδιώξει αστυνομικός εκτός υπηρεσίας. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με διερχόμενο ασθενοφόρο, το οποίο σταμάτησαν οι αστυνομικοί.

Αστυνομία

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Πρωινές ώρες σήμερα, σε κατάστημα Τράπεζας στην περιοχή της Ομονοίας, ενεργοποιήθηκε από υπάλληλο της Τράπεζας το κουμπί πανικού για εν εξελίξει ληστεία.

Αστυνομικός, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, έξωθεν του καταστήματος την ώρα της ληστείας και από κοινού με το διευθυντή ασφαλείας της τράπεζας, ακολούθησαν πεζοί το δράστη, ο οποίος εξήλθε του καταστήματος έχοντας αφαιρέσει χρηματικό ποσό, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα κατέφθασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Ο δράστης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε χρηματικό ποσό, αποπειράθηκε με αιχμηρό αντικείμενο να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων έκανε, αμυνόμενος, χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας το δράστη.

Από το σημείο διερχόταν ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς για να παραλάβει το δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]