Θλιβερή πρωτιά: Η Ελλάδα (εξακολουθεί να) έχει την φθηνότερη ηρωίνη στην πιάτσα

14 Ιουλίου 2023

Στην πρώτη θέση μεταξύ των ανεπτυγμένων Δυτικών Χωρών, στην τιμή που κοστίζει στην πιάτσα η ηρωίνη ανά γραμμάριο, τοποθετεί -ξανά- την Ελλάδα το World of Statistics.

Συγκεκριμένα, στα στατιστικά που δημοσίευσαν στον επίσημο λογαριασμό τους στο twitter όσον αφορά την τιμή της ηρωίνης που πωλείται στους δρόμους, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία και πιο φθηνή θέση με 22$ δολάρια ανά γραμμάριο, την στιγμή που στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Αμερική όπου πωλείται με 394$ δολάρια το κάθε γραμμάριο.

Πρόκειται για μια θλιβερή πρωτιά που συνεχίζει να κατέχει η χώρα μας απο το 2017 μεταξύ των υπολοίπων ανεπτυγμένων Δυτικών Χωρών.

Το Γραφείο Ναρκωτικών και Εγκληματικότητας του ΟΗΕ (UNODC) είχε δώσει στην δημοσιότητα την Παγκόσμια Έκθεση για τα Ναρκωτικά 2019 όπου σύμφωνα με όσα ανέφερε, η Ελλάδα ήταν από τις χώρες με την χαμηλότερη τιμή πώλησης της ηρωίνης στην κεντρική και δυτική Ευρώπη.

Για την ακρίβεια έγραφε πως ένα γραμμάριο ηρωίνης, πωλούνταν το 2017 στην Ελλάδα προς 24 δολάρια και ακολουθούσε το Βέλγιο με 29 δολάρια και η Πορτογαλία με 30 δολάρια ανά γραμμάριο.

Η τιμή της ηρωίνης στην Ελλάδα απο τα χρόνια που ξεκίνησε η οικονομική κρίση και μπήκαμε στα μνημόνια, έχει μειωθεί σημαντικά και θα πρέπει να μας απασχολεί, που αλλού οφείλεται αυτό το φαινόμενο.

Το μακρινό πλέον 2007, ένα γραμμάριο πωλούνταν προς 75 δολάρια και από τότε η τιμή είναι σε φθίνουσα πορεία με την χαμηλότερη να βρίσκεται το 2012, δηλαδή μόλις πέντε χρόνια αργότερα αλλά εντός πλέον του πρώτου μνημονίου, και μπορούσε να την βρει κάποιος προς 18 δολάρια ανά γραμμάριο, στους δρόμους της Αθήνας.

*Το World of Statistics είναι μια πλατφόρμα παγκόσμιας εμβέλειας όπου είναι αντλεί τις πληροφορίες των στατιστικών που παρουσιάζει απο τους 2.360 επίσημους συμβεβλημένους οργανισμούς μαζί του, (ΠΟΥ, ΟΗΕ κ.α.) και συχνά πυκνά βρίσκουμε και την χώρα μας ανάμεσα στα πολλά που παρουσιάζει.

Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε συμπεριλάβει την Αθήνα στις δέκα πιο όμορφες πόλεις του κόσμου κατατάσσοντας την στην έκτη θέση, με τον τότε υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια να εκφράζει την ικανοποίηση του για την διάκριση αυτή, κοινοποιώντας μέσω Twitter τη σχετική ανάρτηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]