Φάτε την πέτσα από το κοτόπουλο χωρίς ενοχές

10 Ιουλίου 2023

Τώρα, μπορούμε να απολαύσουμε την πετσούλα του κοτόπουλου χωρίς ενοχές! Οι επαγγελματίες υγείας συμβουλεύουν να μην πετάμε την πέτσα από το κοτόπουλο μας.

Η αφαίρεση της πέτσας από το κοτόπουλο πάντα με ενοχλούσε, δεδομένου ότι με τα κατάλληλα μπαχαρικά γίνεται το καλύτερο σημείο του. Αλλά πολλοί το κάνουν αυτό για λόγους “δίαιτας”.

Η πέτσα του κοτόπουλου δεν είναι μόνο «λίπος» άλλα κάνει καλό στην καρδιά!

Το λίπος για πολλούς είναι απαγορευτικό. Η ιδανικότερη περίπτωση είναι να προσπαθούμε να αποφύγουμε τα τρανς λιπαρά, συνήθως από τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία συμβάλουν στην υψηλή αρτηριακή πίεση και στη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες.

Ωστόσο, τα μονοακόρεστα λίπη όπως εκείνα που βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια και το αβοκάντο μας κάνουν καλό λόγω των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία του εγκεφάλου.

Τα ακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι τα λίπη που βρίσκονται στην πέτσα του κοτόπουλου, περιέχουν ωμέγα-6 λιπαρά οξέα τα οποία είναι επίσης ευεργετικά.

Η αφαίρεση της πέτσας απ’ το κοτόπουλο αφαιρεί μόνο πενήντα θερμίδες στα 340 γραμμάρια στήθους κοτόπουλου.

Οι θερμίδες δεν είναι εχθρός σας. Ο μεταβολισμός του σώματός σας δεν εξαρτάται από το ποσό των θερμίδων που καταναλώνετε, αλλά η ποιότητα και ο ρυθμός των δραστηριοτήτων που συνδυάζετε με αυτές κάνουν τη διαφορά.

Η πέτσα του κοτόπουλου μπορεί να προσφέρει τη γεύση που χρειάζεστε χωρίς τίποτα επιπλέον!

Όταν το κοτόπουλο μαγειρεύεται με την πέτσα του γίνεται πιο ζουμερό.

Τρώγοντας τη νόστιμη, καρυκευμένη πέτσα θα σας αποτρέψει από την προσθήκη υπερβολικής ποσότητας αλατιού και θα σας κάνει να αποφύγετε τις σάλτσες που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε συνθετικά σάκχαρα.


[There are no radio stations in the database]