Εκλογές 2023: Έξαλλη η Ράνια Τζίμα – Πως αντέδρασε όταν άκουσε τον πρόεδρο των Σπαρτιατών να ευχαριστεί τον Κασιδιάρη

25 Ιουνίου 2023

Ο αρχηγός του κόμματος, στις πρώτες του δηλώσεις, έσπευσε να ευχαριστήσει τον Ηλία Κασιδιάρη για τη στήριξή του στις εκλογές και γι’αυτό αντέδρασε η Ράνια Τζίμα.

«Να ευχαριστήσω τον Ηλία Κασιδιάρη που μας έδωσε την ώθηση γι’ αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Στίγκας, αποθεώνοντας τον χρυσαυγίτη και καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Κασιδιάρη, χωρίς να αφήνει καμία απορία για το τι πρεσβεύει το κόμμα του.

Στη συνέχεια, υποσχέθηκε ότι «θα φέρουμε νέο ήθος στο κοινοβούλιο. Οι Σπαρτιάτες βοηθούσαν πάντα τους αδύναμους συμπατριώτες μας. Το θετικό πρόσημο που κουβαλάμε είναι να είμαστε δίπλα στον Έλληνα και τον άνθρωπο που υποφέρει».

Τις δηλώσεις του σχολίασε η δημοσιογράφος του MEGA, Ράνια Τζίμα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «είναι μείζον πρόβλημα να ακούμε αρχηγό κόμματος, που μόλις μπήκε στη Βουλή, να ευχαριστεί καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση».

Είπε συγκεκριμένα: «Με συγχωρείτε πολύ, αλλά είναι μείζον πρόβλημα να ακούμε αρχηγό κόμματος που μόλις μπήκε στη Βουλή να ευχαριστεί καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση, φυλακισμένο για τη συνεισφορά του για την είσοδο του κόμματος αυτού στη Βουλή. Περαστικά μας, και θα πρέπει να το υποστούμε όλοι από αύριο».

Εκλογές 2023-Σπαρτιάτες: Η δήλωση του Βασίλη Στίγκα

«Μετά από αρκετό καιρό ένα εθνικό κόμμα, μια εθνική φωνή θα είναι μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Οι σπαρτιάτες αντιπροσωπεύουν όλα τα ιδεώδη του ελληνισμού και τις αξίες που λείπουν σήμερα από τη χώρα μας. Οι Σπαρτιάτες δεν έρχονται για να διχάσουν αλλά για να ενώσουν. Το βασικό ρητό των Σπαρτιατών είναι «η ισχύς εν τη ενώσει», κάτι που δυστυχώς λείπει σήμερα από τη χώρα μας.

Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου στο δύσκολο περίπου που κάναμε για 3 βδομάδες να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τα εκατοντάδες μέλη μας σε όλη την Ελλάδα που δούλεψαν ακούραστα όλο αυτό το διάστημα για να φτάσουμε εδώ και οι Σπαρτιάτες να μπουν στη Βουλή με ένα πάρα πολύ, σχετικό καλό ποσοστό για αρχή τουλάχιστον και θα δούμε στη συνέχεια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Ηλία Κασιδιάρη για τη σημαντική βοήθεια που μας έδωσε. Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Θέλω να ενημερώσω τον ελληνικό λαό ότι θα σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών του και θα φέρουμε ένα νέο ήθος και ύφος στο ελληνικό κοινοβούλιο. Οι σπαρτιάτες πάντοτε και πριν γίνουν ένας πολιτικός φορέας ήταν ένα δίκτυο κοινωνικής δράσης ένας φορές πολιτικός δράσης που βοηθούσε όλους τους αδύναμους συμπατριώτες μας που είχαν πιεστεί στα χρόνια του μνημονίου.

Επομένως το θετικό πρόσημο που κουβαλάμε πάντα μαζί μας είναι να είμαστε δίπλα στον Έλληνα, στον άνθρωπο που υποφέρει και προσπαθεί να τα φέρει βόλτα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι σε όσους μας βοήθησαν να φτάσουμε σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα».

Σπαρτιάτες: Ποιο είναι το ακροδεξιό κόμμα που υποστήριζε ο Ηλίας Κασιδιάρης

Πρόεδρος και ιδρυτής στους «Σπαρτιάτες» είναι ο Βασίλης Στίγκας και ιδρύθηκε 5 Δεκεμβρίου 2017. Κανείς, ή σχεδόν κανείς δεν θα ήξερε το κόμμα «Σπαρτιάτες» αν ο καταδικασμένος, πρώην πρωτοπαλίκαρο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης δεν είχε εκφράσει δημοσίως τη στήριξή του στον εν λόγω σχηματισμό.

Ποιοι είναι οι «Σπαρτιάτες»

Ο Βασίλης Στίγκας είχε συνεργαστεί με την Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη (!) τόσο στις ευρωεκλογές του 2019 όσο και στις βουλευτικές του ίδιου έτους με πενιχρά αποτελέσματα.

«Είμαι άνθρωπος της αγοράς. Δεν περιμένω να με ταΐσει κανένας, δεν κυνηγάω θέσεις σε κομματικά γραφεία» έχει δηλώσει προ καιρού ο ιδρυτής Στίγκας σε μία συνήθη, για ακροδεξιό, προεκλογική σύσταση.

Oπως ο ίδιος έχει αφηγηθεί, αρχικά συντάχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία για να μεταπηδήσει στη συνέχεια στην Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά. Εν συνεχεία έκανε ένα πέρασμα από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και έπειτα συνεργάστηκε με το κόμμα ΠΑΤΡΙΕ του στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού και συμπορεύθηκε με την Εθνική Λαϊκή Συνείδηση (ΕΛΑΣΙΝ) του Γιάννη Λαγού (καταδικασμένος για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και αυτός).

Τον Δεκέμβριο του 2020 ανακοινώθηκε η δημιουργία συνασπισμού από την Ε.ΛΑ.ΣΥΝ., τη Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση (Λ.Ε.Π.ΕΝ.), τους Σπαρτιάτες, το Ενωτικό Μέτωπο Ελληνικής Ιδεολογίας Συμπατριωτών (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.), την Πρώτη Γραμμή και τη Λαϊκή Κίνηση Πολιτών (ΛΑ.ΚΙ.Π.) με την προοπτική κοινής εκλογικής καθόδου και με την ονομασία Κ.Υ.Μ.Α. Ελληνισμού.

Στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές Μαΐου 2023, οι Σπαρτιάτες δεν συμμετείχαν, ενώ μετά τον δεύτερο αποκλεισμό από τον Άρειο Πάγο του συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» στον οποίο θα μετείχαν μέλη του Εθνικού Κόμματος – Έλληνες, ο Ηλίας Κασιδιάρης παρέχει ανοιχτή στήριξη του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2023.

Ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος εμφάνιζε δημοσκοπικά ποσοστά που κινούνταν στο όριο της αντιπροσώπευσης στη Βουλή πριν τον αποκλεισμό του, κάτι που αποτυπώθηκε στην απότομη αύξηση στις δημοσκοπήσεις όσον αφορά το κόμμα των Σπαρτιατών μετά την ανακοίνωση του Ηλία Κασιδιάρη. Τουλάχιστον 10 μέλη και πολιτικοί του Εθνικού Κόμματος, μεταξύ των οποίων και ένας από τους δικηγόρους του, βρίσκονται στις λίστες των Σπαρτιατών, με τμήμα του τύπου να θεωρεί ότι οι Σπαρτιάτες πιθανόν χρησιμοποιούνται από τον Κασιδιάρη για έμμεση εκπροσώπηση στη Βουλή των Ελλήνων.

Το κόμμα χαρακτηρίζεται ως εθνικιστικό και συντηρητικό, τοποθετούμενο στην άκρα δεξιά του πολιτικού φάσματος, με τη ρητορική του να χαρακτηρίζεται ως «υπερεθνικιστική» και «υπερσυντηρητική».

Το ίδιο το κόμμα εμφανίζεται ως υπερασπιστής της «λαϊκής πατριωτικής δεξιάς, του τρίπτυχου πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» και του «υγειούς ελληνικού εθνικισμού». Οι Σπαρτιάτες θεωρούν ότι οι παραδόσεις του ελληνισμού λείπουν σήμερα από τη δημόσια ζωή και αυτοχαρακτηρίζονται ως «ο σιδηρούς βραχίονας και το πραγματικό ανάχωμα που θα ανακόψει τον κατήφορο και το ξεπούλημα της Ελλάδας και των Ελλήνων».


[There are no radio stations in the database]