Βραβείο του Καλύτερου Ελληνικού Τυριού για το 2024 στη Γραβιέρα Νάξου
27 Νοεμβρίου 2024
Βραβείο του Καλύτερου Ελληνικού Τυριού για το 2024 στη Γραβιέρα Νάξου
Στο διαγωνισμό World Cheese Awards 2024, που έγινε φέτος στο Βιζέου της Πορτογαλίας.
Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Πιτταρά έλαβε το βραβείο του Καλύτερου Ελληνικού Τυριού για το 2024 στο διαγωνισμό World Cheese Awards 2024, που έγινε φέτος στο Βιζέου της Πορτογαλίας, πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς του κλάδου, με συμμετοχές μεγάλων και μικρών παραγωγών από όλο τον κόσμο.
Στον φετινό διαγωνισμό, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους διαγωνισμούς του κλάδου με τη συμμετοχή μεγάλων και μικρών παραγωγών από όλον τον κόσμο, έλαβαν μέρος 4.786 τυριά από 47 χώρες, τα οποία δοκιμάστηκαν από 240 ειδικούς διεθνούς εμβέλειας. Το βραβείο του καλύτερου τυριού στον κόσμο απέσπασε το Queijo de Ovelha Amanteigado από την Πορτογαλία.
Το τυροκoμείο και η κτηνοτροφική μονάδα του Νικόλα Πιτταρά βρίσκονται σε ημιορεινή περιοχή κοντά στο χωριό Μέλανες της Νάξου. Σαν κτηνοτροφική μονάδα λειτουργεί από το 1970 ενώ από το Μάιο του 2008 παράγει και γαλακτοκομικά προϊόντα.
‘Όπως αναφέρει ο κ. Νικόλας Πιτταράς «Η νέα αυτή τιμητική διάκριση, μας εμψυχώνει και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την άοκνη προσπάθειά μας για παραγωγή τυριών άριστης ποιότητας, ακολουθώντας ταυτόχρονα τις βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές σε σχέση με την ευζωία των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος».
Ο Νίκος Πιτταράς μίλησε στην εκπομπή “Καλημέρα” και την Φαίη Μαυραγάνη για την πορεία του Τυροκομείου και την τελευταία επιτυχία της Νάξου σε επίπεδο πρωτογενή τομέα.