Φλώρινα: Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας ένοικος που δηλητηριάστηκε από αναθυμιάσεις

27 Οκτωβρίου 2024

Φλώρινα: Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας ένοικος που δηλητηριάστηκε από αναθυμιάσεις

Ο άνδρας είχε πάει με την σύζυγό του για τριήμερο στην περιοχή της Φλώρινας.

Διασωληνωμένος δίνει μάχη για τη ζωή του 48χρονος άντρας που ήταν ένοικος του ξενοδοχείου στη Φλώρινα, στο Λιμνοχώρι Αμυνταίου, που δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ η κατάσταση του είναι κρίσιμη και τα επόμενα 24ωρα θα συνεχίσει να δίνει μάχη για την ζωή του. Ο άνδρας είχε πάει με την σύζυγό του για τριήμερο στην περιοχή της Φλώρινας.

Τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται και πήραν εξιτήριο, ενώ το ξενοδοχείο σφραγίστηκε και ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και κατηγορείται για επικίνδυνη βλάβη και για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής 27/10, όταν οι ένοικοι βρίσκονταν στα δωμάτιά τους και ένιωσαν δυσφορία. Ζευγάρι που βρισκόταν στο ξενοδοχείο είπε στην ΕΡΤ πως άρχισε να αισθάνεται δυσφορία και είχε ζαλάδες, ωστόσο αποφάσισε να ανοίξει την μπαλκονόπορτα με αποτέλεσμα να νιώσουν καλύτερα.

Άμεσα στο σημείο έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. και δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να εκκενώσουν το ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χρειάστηκε να παρέμβουν άνδρες της Πυροσβεστικής για να σπάσουν την πόρτα του δωματίου στο οποίο βρισκόταν ο άνδρας που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Οι 14 ένοικοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα, σε λιπόθυμη και ημιλιπόθυμη κατάσταση, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως το ξενοδοχείο με τα επτά δίκλινα δωμάτια άνοιξε τις πόρτες του στις 13 Σεπτεμβρίου 2024.

Την ίδια στιγμή, ο Παύλος Σαρηγιαννίδης, αντιδήμαρχος δήμου Αμυνταίου, μίλησε στο MEGA και είπε πως «υπήρξαν αναθυμιάσεις από μονοξείδιο του άνθρακα εντός του χώρου του ξενοδοχείου, η Πυροσβεστική είπε ότι θα φέρει πραγματογνώμονα για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει».

«Το ξενοδοχείο έχει ανακαινιστεί και είναι δύο μήνες ανοιχτό. Και τις προηγούμενες μέρες που λειτουργούσε δεν είχαμε κάποιο περιστατικό. Λειτουργούσε το σύστημα θέρμανσης κανονικά. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω», συμπλήρωσε.

«Είχα την πρώτη κλήση από την ΕΛ.ΑΣ. στις 2.30 ώρα την νύχτα και πήγα αμέσως. Ήταν στα δωμάτιά τους οι άνθρωποι. Υπήρξε ειδοποίηση από ένα ζευγάρι, το οποίο ήταν στο μπαλκόνι και άκουσε από το δίπλα δωμάτιο, σύμφωνα με όσα μου είπαν, “βοήθεια, βοήθεια η γυναίκα μου λιποθύμησε” και εκεί κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Και το ΕΚΑΒ ειδοποίησε την αστυνομία. Ελέγχθηκαν όλα τα δωμάτια, δεν είναι κάποιος μέσα», είπε ο κ. Σαρηγιαννίδης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]