SpaceX : Επιτέλους επέστρεψαν οι αστροναύτες μετά από 8 μήνες παραμονής στο διάστημα (βίντεο)

25 Οκτωβρίου 2024

SpaceX : Επιτέλους επέστρεψαν οι αστροναύτες μετά από 8 μήνες παραμονής στο διάστημα

Πήγαν στο Διάστημα για 8 ημέρες και τελικά έμεινα εκεί για 8 μήνες, βίντεο με την προσθαλάσσωση τους.

Επέστρεψαν με ασφάλεια στη Γη οι τέσσερις αστροναύτες, μετά από σχεδόν οκτώ μήνες παραμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, λόγω τεχνικών προβλημάτων στην κάψουλα Starliner της Boeing και των ακραίων καιρικών φαινομένων που προκάλεσε ο τυφώνας Μίλτον.

SpaceX: Επέστρεψαν οι 4 αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (Δείτε  βίντεο) | in.gr
SpaceX: Επέστρεψαν στη Γη οι 4 αστροναύτες έπειτα από οκτώ μήνες παραμονής  στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Επέστρεψαν στη Γη οι πρώτοι πολίτες που έκαναν περίπατο στο διάστημα -  Δείτε βίντεο - Skai Patras | Eιδήσεις | Πάτρα | Δυτική Ελλάδα

Η κάψουλα της SpaceX που έπεσε με αλεξίπτωτο που μετέφερε πίσω στη Γη τέσσερις αστροναύτες προσθαλασσώθηκε στον Κόλπο του Μεξικού, κοντά στις ακτές της Φλόριντα, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Οι τρεις Αμερικανοί (Μάθιου Ντόμινικ, Μάικλ Μπάρετ, Ζανέτ Επς) και ο ένας ρώσος συνάδελφός τους (Αλεξάντερ Γκρεμπένκιν) είχαν αναχωρήσει από το πολυεθνικό τροχιακό συγκρότημα δύο ημέρες νωρίτερα.

Το μεγαλύτερο μέρος της καθυστέρησης στην επιστροφή των τεσσάρων οφειλόταν στις βλάβες που σημάδεψαν την παρθενική πτήση του νέου σκάφους Starliner της Boeing. Το σκάφος επέτρεψε τελικά άδειο και οι δύο αμερικανοί αστροναύτες που μετέφερε θα παραμείνουν στον ISS μέχρι τον Φεβρουάριο.

Μαζί με τους δύο αστροναύτες που εκτόξευσε η SpaceX για λογαριασμό της NASA πριν από τέσσερις εβδομάδες, ο ISS φιλοξενεί αυτή τη στιγμή τον κανονικό αριθμό των επτά αστροναυτών.

Ο ISS, σε μέγεθος ποδοσφαιρικού γηπέδου, φιλοξενεί διεθνή πληρώματα αδιάλειπτα από την εκτόξευσή του πριν από 24 χρόνια.

Όμως η γήρανση του εξοπλισμού ανάγκασε τη NASA και τους διεθνείς εταίρους της να προγραμματίσουν τον παροπλισμό του το 2030 ή λίγο αργότερα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]