Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία

25 Οκτωβρίου 2024

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία

Το εισιτήριο εισόδου στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς Χώρους επιβαρύνει τους συμμετέχοντες στην ξενάγηση.

Ο Δήμος Αθηναίων, μετά τη θερμή αποδοχή που έλαβαν οι δωρεάν ξεναγήσεις του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) την άνοιξη, ανακοινώνει την επανέναρξή τους από το Σαββατοκύριακο 12-13Οκτωβρίου 2024.

Δωρεάν ξεναγήσεις από τον Δήμο Αθηναίων σε ιστορικά σημεία τον Οκτώβριο |  Athens Voice

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ανέφερε:

«Με μεγάλη χαρά βλέπω ότι οι δωρεάν ξεναγήσεις, που ξεκινήσαμε την άνοιξη αγαπήθηκαν από τις Αθηναίες και τους Αθηναίους και επιστρέφουν με ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση. Για μένα, είναι σημαντικό κάθε κάτοικος αυτής της πόλης να έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον πλούτο της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Θέλω η Αθήνα να είναι μια πόλη ζωντανή, ανοιχτή σε όλες και όλους. Σεβόμαστε το παρελθόν, κοιτάμε προς το μέλλον».

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, προσκαλώντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα την πλούσια ιστορία και εμβληματικά σημεία της πόλης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της» θα πραγματοποιηθούν δύο ειδικές ξεναγήσεις στο Παγκράτι και στο κέντρο της Αθήνας.

Δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων |  Moneyreview.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]