Metron Analysis: Στο 29,1% η ΝΔ – Εκτόξευση ΠΑΣΟΚ στο 19,8%

25 Οκτωβρίου 2024

Metron Analysis: Στο 29,1% η ΝΔ – Εκτόξευση ΠΑΣΟΚ στο 19,8%

Την εκτίναξη του ΠΑΣΟΚ μετά την εσωκομματική κάλπη και την επανεκλογή Ανδρουλάκη κατέγραψε η Metron Analysis , που του δίνει 19,8% στην εκτίμηση ψήφου, στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega. 

H εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,1% (0,7%) κάτω από την προηγούμενη μέτρηση), το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση στο 19,8% (από 15,7% στην προηγούμενη μέτρηση), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στην πέμπτη θέση με 8,7%. Η Ελληνική Λύση είναι στην τρίτη θέση με 9% (χάνοντας σχεδόν δύο μονάδες) και το ΚΚΕ στην τέταρτη θέση με 8,9%. Η Πλεύση είναι στο 5,3%, η Φωνή Λογικής στο 4,5%.

Αξιοσημείωτη είναι και η άνοδος της Νέας Αριστεράς η οποία φτάνει στο 4% από το 2,6% που υπολογιζόταν πριν από ένα μήνα.

Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

Πρώτος βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, με 41% θετικών αξιολογήσεων. Στο αντίστοιχο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χάσει τέσσερις μονάδες 36%,με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να είναι στη δεύτερη θέση με 38%, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι στην τρίτη θέση με 37%. Μεγάλη πτώση παρουσιάζει και ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος χάνει εννιά μονάδες.

Η καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Στο ερώτημα για το ποιον θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο «κανένας» είναι ξανά στην κορυφή και μάλιστα με 37%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνεται μακράν ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 29% ενώ πολύ πίσω είναι οι Κ. Βελόπουλος και Ν. Ανδρουλάκης με 6%.

Οι συσπειρώσεις

Ως προς τις μετακινήσεις βλέπουμε τη Νέα Δημοκρατία να έχει τις μεγαλύτερες απώλειες προς το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια προς την Ελληνική Λύση, τον ΣΥΡΙΖΑ επίσης να έχει σημαντικές απώλειες προς το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την Πλεύση Ελευθερία, το ΚΚΕ, και το ΜέΡΑ25. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, έχει μικρές απώλειες προς τη ΝΔ και τη Φωνή Λογικής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]