Σάλος με πρώην μοντέλο: Κατηγορεί τον Τράμπ για σεξουαλική επίθεση

24 Οκτωβρίου 2024

Σάλος με πρώην μοντέλο: Κατηγορεί τον Τράμπ για σεξουαλική επίθεση

Πάνω από 20 γυναίκες τον έχουν κατηγορήσει, έχει καταδικαστεί για πολλά κακουργήματα σεξουαλικής συμπεριφοράς που χρονολογούνται εδώ και δεκαετίες.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν τις κρίσιμες αμερικάνικες εκλογές κι ενώ ο Ντόναλντ Τράμπ  επιδίδεται σε μια ανελέητη εκστρατεία fake news, ένα πρώην μοντέλο, ηλικίας 56 ετών σήμερα, κατηγορεί τον υποψήφιο των Ρεμπουμπλικάνων για σεξουαλική επίθεση ως μέρος «ενός διεστραμμένου παιχνιδιού ανάμεσα στον Τραμπ και τον Τζέφρι.

Η Στόρμι Ντάνιελς καταθέτει στη δίκη απέναντι από τον Ντόναλντ Τραμπ | LiFO

Η Στέισι Γουίλιαμς, η οποία ασχολούνταν επαγγελματικά με το μόντελινγκ τη δεκαετία του ’90, δήλωσε ότι συνάντησε για πρώτη φορά τον Τραμπ το 1992 σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, αφού της τον σύστησε ο Επστάιν, ο οποίος, ήταν καλός φίλος του τότε μεσίτη ακινήτων στη Νέα Υόρκη. Η Γουίλιαμς ανέφερε σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ότι ο Επστάιν ενδιαφέρθηκε για εκείνη και οι δυο τους έβγαιναν περιστασιακά για μια περίοδο μερικών μηνών.

«Ήταν ξεκάθαρο τότε ότι ο Έπσταϊν και ο Τραμπ ήταν πολύ καλοί φίλοι και περνούσαν πολύ χρόνο μαζί», ανέφερε η Ουίλιαμς.

Την υπόθεση φέρνει στο φως δημοσίευμα του Guardian. Σύμφωνα με το θύμα, που επικαλέστηκε η βρετανική εφημερίδα, η φερόμενη επίθεση διαπράχθηκε στον Trump Tower, στη Νέα Υόρκη, την άνοιξη του 1993.

Η Στέισι Γουίλιαμς, 56 ετών σήμερα, αφηγήθηκε πως πήγε στον ουρανοξύστη του Ρεπουμπλικάνου δισεκατομμυριούχου όταν της το πρότεινε ο χρηματιστής Τζέφρι Έπστιν.

Μόλις έφθασαν, ο Ντόναλντ Τραμπ την τράβηξε πάνω του, θώπευσε «τα στήθη της», τη μέση και τα οπίσθιά της, είπε. Πρόσθεσε πως πάγωσε, πως ήταν «βαθιά συγχυσμένη» γι’ αυτό που της συνέβαινε, και νομίζει ότι είδε τους δυο άνδρες να χαμογελούν ο ένας στον άλλο.

Ο Έπσταϊν, άνθρωπος με γνωριμίες και δοσοληψίες με πανίσχυρους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, είχε κατηγορηθεί και ο ίδιος για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς με θύματα κορίτσια, πολλά ανήλικα· ωστόσο ο θάνατός του στη Νέα Υόρκη, που οφειλόταν σύμφωνα με τις αρχές σε αυτοκτονία, τον Αύγουστο του 2019, οδήγησε στον τερματισμό των διώξεων σε βάρος του.

ΗΠΑ: Σάλος με μοντέλο που κατηγορεί τον Τραμπ για σεξουαλική επίθεση - Skai  Patras | Eιδήσεις | Πάτρα | Δυτική Ελλάδα

Η Στέισι Γουίλιαμς, είχε μοιραστεί στο παρελθόν μέρος των κατηγοριών της μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά αποκάλυψε λεπτομέρειες για το περιστατικό κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα, που διοργανώθηκε από την ομάδα Survivors for Kamala, η οποία υποστηρίζει την υποψήφια των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις. Στην τηλεδιάσκεψη μέσω Zoom συμμετείχαν η ηθοποιός Άσλεϊ Τζαντ και η νομικός και ακαδημαϊκός Ανίτα Χιλ, μεταξύ άλλων. Η ομάδα Survivors for Kamala δημοσίευσε επίσης διαφήμιση στους New York Times αυτή την εβδομάδα, υπογεγραμμένη από 200 επιζώντες σεξουαλικής και έμφυλης βίας, με σκοπό να υπενθυμίσει ότι ο Τραμπ έχει κριθεί ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση από το δικαστήριο.

Μετά το φερόμενο περιστατικό, η Γουίλιαμς ανέφερε ότι η ίδια και ο Έπσταϊν αποχώρησαν από τον Πύργο Τραμπ, και ότι τότε άρχισε να παρατηρεί την οργή του Έπσταϊν προς αυτήν.

«Φύγαμε με τον Τζέφρι, και δεν με κοιτούσε, ούτε μου μιλούσε. Ένιωθα αυτή την βουβή οργή γύρω μου, και όταν βγήκαμε στο πεζοδρόμιο, με κοίταξε και με επέπληξε λέγοντας: ‘Γιατί του το επέτρεψες αυτό;’», ανέφερε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

«Με έκανε να νιώσω τόσο αηδιασμένη, και θυμάμαι πόσο μπερδεμένη ήμουν», είπε.

Περιέγραψε το περιστατικό ως μέρος ενός «διεστραμμένου παιχνιδιού».

«Ένιωσα ντροπή και αηδία, και καθώς χωρίσαμε, δεν μπορούσα να σταματήσω να το αναπολώ. Τα χέρια του ήταν πάνω μου και είχα αυτό το φρικτό συναίσθημα στο στομάχι μου, ότι ήταν με κάποιον τρόπο σκηνοθετημένο. Ένιωσα σαν κομμάτι κρέας», δήλωσε σε συνέντευξή της στον Guardian.

Η ίδια και ο Έπσταϊν διέκοψαν τη σχέση τους λίγο αργότερα. Η Ουίλιαμς τόνισε ότι δεν είχε καμία γνώση για τα μοτίβα σεξουαλικής κακοποίησης του Έπσταϊν, τα οποία αποκαλύφθηκαν αργότερα. Ο Έπσταϊν θεωρείται πλέον ένας από τους πιο διαβόητους παιδεραστές της σύγχρονης ιστορίας.

«Η ιδέα πως αυτό το τέρας θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου», είπε στη διαδικτυυακή συζήτηση, που έγινε τη Δευτέρα.

Η Στέισι Γουίλιαμς τόνισε πως ένιωσε «ταπεινωμένη» έπειτα από την επίθεση, εκτιμώντας πως υπήρξε θύμα «διεστραμμένου παιχνιδιού» του μετέπειτα προέδρου και του Τζέφρι Έπστιν.

Είπε ακόμη ότι έλαβε, μερικούς μήνες αργότερα, καρτ-ποστάλ υπογεγραμμένη από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Περίπου είκοσι γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον πρώην πρόεδρο, ο οποίος έχει καταδικαστεί για πολλαπλά κακουργήματα, για σεξουαλική παρενόχληση που χρονολογείται εδώ και δεκαετίες. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν ισχυρισμούς ότι ο Τραμπ τις φίλησε χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ότι έβαλε τα χέρια του κάτω από τις φούστες τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ότι μπήκε στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια καλλιστείων.

Ένα πρώην μοντέλο, η Έιμι Ντόρις, είχε καταγγείλει τον Τραμπ για παρόμοιες συμπεριφορές με αυτές που περιέγραψε η Ουίλιαμς, σε συνέντευξή της στον Guardian το 2020. Ο Τραμπ αρνήθηκε κάθε κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι δεν παρενόχλησε ή συμπεριφέρθηκε ανάρμοστα απέναντι στη Ντόρις.

Το 2023, ο πρώην πρόεδρος κρίθηκε ένοχος από τους ενόρκους σε αστική δίκη στη Νέα Υόρκη για «σεξουαλική επίθεση» το 1996, με θύμα πρώην δημοσιογράφο, την Ελίζαμπεθ Τζιν Κάρολ.

Οι καταγγελίες της Ουίλιαμς εγείρουν νέα ερωτήματα σχετικά με τη σχέση του Τραμπ με τον Έπσταϊν. Ωστόσο δεν έχει προκύψει καμία ένδειξη ότι ο Τραμπ γνώριζε ή εμπλεκόταν στη σεξουαλική κακοποίηση που διέπραξε ο Έπσταϊν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]