Μητσοτάκης – Σαμαράς: Αντιδράσεις στις αιχμές του πρωθυπουργού για τους “χαριεντισμούς” με τον Νίκο Παππά

24 Οκτωβρίου 2024

Μητσοτάκης – Σαμαράς: Αντιδράσεις στις αιχμές του πρωθυπουργού για τους “χαριεντισμούς” με τον Νίκο Παππά

Κορυφώνεται η κόντρα για τα «ήρεμα νερά» με αιχμές και από τις δύο πλευρές

Σκληρή ήταν η αντίδραση συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά σε αιχμές που άφησε εναντίον του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την αντιπυρική περίοδο, πυροδοτώντας εκ νέου τη σύγκρουση για τη στάση της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχώρησε από τη βουλή κατά την ομιλία του Νίκου Παππά, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τον Νίκο Παππά ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης, άφησε αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά, που σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου είχε συνομιλία με τον Νίκο Παππά.

Απάντηση Σαμαρά στις «αιχμές» Μητσοτάκη για τη χειραψία με Παππά: Τον  χαιρέτησε γιατί έτυχε να καθίσει δίπλα του - Newsbeast

«Απόρησαν κάποιοι γιατί δεν παρακολούθησα την ομιλία του αρχηγού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να ειμαι απολύτως σαφής Δεν αναγνωρίζω ως αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο για παράβαση καθήκοντος με ψήφους 13 – 0 από το Ειδικό Δικαστήριο», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης και με το «βλέμμα» στον Αντώνη Σαμαρά πρόσθεσε: «Δεν θα συνομιλήσω μαζί του ούτε θα χαριεντιστώ. Αυτό επιβάλλει ο κοινοβουλευτικός σεβασμός. Προστατεύω το Πολίτευμα με αυτή μου τη στάση».

Η αναφορά του πρωθυπουργού, περί «χαριεντίσματος» είχε να κάνει με την συνάντηση Παππά – Σαμαρά σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ, και την θερμή σύντομη συζήτηση που είχαν μεταξύ τους.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυστηρή πλέον στάση απέναντι στον Σαμαρά και στα όσα  υποστηρίζει - Το παρασκήνιο που οδήγησε στη χθεσινή συμβολική κίνηση στη  Βουλή

Δείτε εδώ το απόσπασμα

Στην αντεπίθεση πέρασε η πλευρά του Αντώνη Σαμαρά μετά τις σαφέστατες αιχμές που άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή καταλογίζοντας εμμέσως στον πρώην πρωθυπουργό «χαριεντισμούς» με τον Νίκο Παππά.

Συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά ανέφεραν: «Είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρά όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έτυχε να καθίσει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση…Άλλωστε η δήλωση του κ. Σαμαρά για τη σκευωρία Νοβάρτις, ότι θα πάει όλους τους υπεύθυνους «μέχρι τέλος», ισχύει στο ακέραιο».

Οι ίδιες πηγές προσέθεταν: «Ο πραγματικός λόγος βρίσκεται στα «ήρεμα νερά» με την Τουρκία που διαταράσσονται καθημερινά πλέον, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις.

Όπως αυτή μόλις τώρα, με τη νέα Navtex της Τουρκίας. Που μας ανακοίνωσε ότι όχι μόνον η Κάσος αλλά ούτε η Λέσβος ούτε και η Χίος έχουν υφαλοκρηπίδα!

Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας. Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια «σύμφωνα φιλίας» και υποκλίσεις» καταλήγουν οι πηγές του περιβάλλοντος Σαμαρά.

Με μία σκληρή δήλωση απάντησε και ο ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού να μην «αναγνωρίσει» τον Νίκο Παππά ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην δήλωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός των απευθείας αναθέσεων, των σκανδάλων και της παραβίασης κάθε έννοιας του Κράτους Δικαίου, υπερέβη σήμερα τον ίδιο του τον εαυτό, παραβιάζοντας ανερυθρίαστα την θεσμική τάξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει την πρωτοφανή εκτροπή Μητσοτάκη στη Βουλή, να επιτεθεί με τον πιο ανοίκειο τρόπο εναντίον του προέδρου της Κ.Ο. Νίκου Παππά, προσβάλλοντας και απαξιώνοντας έτσι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Καλούμε τα προοδευτικά κόμματα της Αντιπολίτευσης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποδοκιμάσουν την ύβρη Μητσοτάκη. Η στάση του δεν αφορά μόνον τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η απαξίωση των κομμάτων από τον πρωθυπουργό, σχετίζεται ευθέως με τους στοιχειώδεις κανόνες της Δημοκρατίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]