Καιρός: Αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις

23 Οκτωβρίου 2024

Καιρός: Αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις

Με ηλιοφάνεια θα κυλήσει ο καιρός την Τετάρτη στην χώρα μας

Αίθριος καιρός με τοπικά αυξημένες νεφώσεις για σήμερα σε όλη σχεδόν τη χώρα και μόνο στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται, παροδικά, αυξημένες νεφώσεις, καθώς και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες προβλέπει ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλιας, και για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Αίθριος καιρός με καλές για την εποχή θερμοκρασίες - Magnesia News

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από 29/10 έως και 4/11 ψυχρές αέριες μάζες έρχονται στα Βαλκάνια και αναμένεται περισσότερη ψύχρα στην περιοχή μας.

Για σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα και μόνο στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 22-23 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 2 έως 21-22 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 4 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου στη Κρήτη από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5-6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά ανατολικοί γενικά άνεμοι με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι αναμένεται να στραφούν σε βορειοδυτικούς στις περισσότερες περιοχές με εντάσεις έως 3-4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις και σταδιακά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Εύβοια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 24 και στα νότια έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος ο καιρός την Τετάρτη - Κοντά στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία | ΣΚΑΪ

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια, τις Κυκλάδες και τα βόρεια τμήματα της Κρήτης στους 21 με 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα πεδινά της κεντρικής και της βόρειας ηπειρωτικής χώρας οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν περί τους 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]