Προϊόντα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών στο Παρίσι

20 Οκτωβρίου 2024

Προϊόντα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών στο Παρίσι

Τα προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου ταξιδεύουν για άλλη μια φορά στον κόσμο και συστήνουν την πλούσια γαστρονομία των νησιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσων

Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2024, στο εκθεσιακό κέντρο Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte στο Παρίσι συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο ανάδειξης και προώθησης των τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων.

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην 27η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL  2016, στο Παρίσι | Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Η συγκεκριμένη έκθεση έχει υψηλή επισκεψιμότητα, προσελκύοντας εισαγωγείς, διανομείς και αγοραστές από όλο τον κόσμο. Δίνει την ευκαιρία πρόσβασης στη γαλλική, την ευρωπαϊκή, αλλά και τη διεθνή αγορά και συμβάλλει στην ανάπτυξη και ενίσχυση των εξαγωγών και στην στήριξη της αναγνωρισιμότητας των πιστοποιημένων προϊόντων.

Η Διεθνής Έκθεση SIAL 2024 διοργανώνεται από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου 2024 στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στο Παρίσι. Με εξήντα χρόνια εμπειρίας, αποτελεί θεσμό στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και είναι η μεγαλύτερη Διεθνής Έκθεση Τροφίμων – Ποτών στον κόσμο για το 2024.

Ο επικεφαλής της αποστολής του Νοτίου Αιγαίου στην SIAL, Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, δήλωσε από το Παρίσι:

Πιστοί στη εξωστρέφεια συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για την ανάδειξη και προβολή των τοπικών μας προϊόντων. Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται δύσκολη και με αρκετά προβλήματα στον πρωτογενή τομέα λόγω της κλιματικής αλλαγής  της ακρίβειας αλλά και των θεμάτων που βγάζει η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, η Περιφέρειά μας ανοίγει δρόμους στους παραγωγούς με την παρουσία μας σε εκθέσεις παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Μικρός όγκος παραγωγής των νησιών μας αλλά εξαιρετικά  τα προϊόντα,  που είναι ντυμένα με το περιβάλλον του Αιγαίου και το μεράκι των παραγωγών μας.”

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]