Αρκαδία: Αλλοδαπός καλλιεργούσε 35 στρέμματα με δενδρύλλια κάνναβης

19 Οκτωβρίου 2024

Αρκαδία: Αλλοδαπός καλλιεργούσε 35 στρέμματα με δενδρύλλια κάνναβης

Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι προς αποξήρανση και αποθήκευση της κάνναβης, καθώς επίσης και σκηνές με εξοπλισμό διαβίωσης των δραστών.

Χειροπέδες σε έναν 37χρονο άνδρα, με καταγωγή από την Αλβανία, πέρασαν οι Αρχές καθώς εντόπισαν ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τον ένα τόνο, καθώς και 1.253 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως περίπου 3,5 μέτρων, αξίας 10.000.000 ευρώ, μέσα σε φυτεία σε αγροτoδασική περιοχή του δήμου Τρίπολης, στην Αρκαδία.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί, κατόπιν αξιοποίησης και αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων, αλλά και εμπεριστατωμένης έρευνας, εξακρίβωσαν εγκληματική ομάδα η οποία δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον μήνα Μάρτιο τρέχοντος έτους στη συστηματική καλλιέργεια μεγάλης έκτασης και κατάλληλα οργανωμένης φυτείας κάνναβης, σε δυσπρόσιτη και δύσβατη ορεινή δασική περιοχή του Δ.Δ. Αργιακόνας Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, αποσκοπώντας στην συγκομιδή μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης και ακολούθως στην διακίνησή αυτής, αποκομίζοντας τεράστιο οικονομικό όφελος, το οποίο εκτιμάται ότι θα ανερχόταν συνολικά στα 10 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Αρκαδία: 37χρονος καλλιεργούσε 35 στρέμματα με δενδρύλλια κάνναβης - Θα  έβγαζε 10 εκατ. ευρώ (βίντεο) - Law & Order
Κορινθία: 37χρονος καλλιεργούσε πάνω από 200 δενδρύλλια κάνναβης (pics) |  Arcadia Portal
Τρίπολη: 37χρονος καλλιεργούσε 1.253 δενδρύλλια κάνναβης - Μεταφέρθηκαν  με... Super Puma - Δείτε βίντεο
Αρκαδία – Αλλοδαπός καλλιεργούσε… 35 στρέμματα με δενδρύλλια κάνναβης |  Voice News

Εκτός από την ποσότητα των δενδρυλλίων, στον χώρο της φυτείας βρέθηκαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους ενός τόνου, 398 κιλών και 934 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, εργαλεία σχετικά με την καλλιέργεια και συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών, σκηνές διαμονής, καθώς και αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Αρκαδία: Αλλοδαπός καλλιεργούσε... 35 στρέμματα με δενδρύλλια κάνναβης -  Newsbomb

Λόγω της δύσβατης και δυσπρόσιτης περιοχής, της μορφολογίας του εδάφους, του μεγάλου όγκου των φυτών κάνναβης και των ποσοτήτων κάνναβης που βρέθηκαν στο χώρο της φυτείας, καθώς και του καλλιεργητικού εξοπλισμού, χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο τύπου «SUPER PUMA», της υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, για τη μεταφορά τους.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπολογίζεται πως τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης θα έφταναν τα 10.000.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας της Τρίπολης συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]