Γεωργιάδης: Πρόστιμο €800.000 σε γιατρό – Έγραψε χιλιάδες φάρμακα στη μητέρα του και τα πούλησε

16 Οκτωβρίου 2024

Απίστευτη απάτη είχε στήσει ένας γιατρός, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης , μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (16/10) στον ΣΚΑΪ ενημέρωση για το πρόστιμο σε γιατρό για την απίστευτη απάτη, αποκαλύπτοντας πως ο εν λόγω γιατρός έγραφε  φάρμακα στο ΑΜΚΑ της μητέρας του,  έπαιρνε τα φαρμακευτικά σκευάσματα και τα πωλούσε στη συνέχεια αποκομίζοντας παράνομα κέρδος!

 «Έχουμε εντοπίσει πάνω από 100 διαφορετικούς γιατρούς με υπερβολική συνταγογράφηση», είπε ο υπουργός

Γεωργιάδης: Πρόστιμο €800.000 σε γιατρό γιατί έγραψε χιλιάδες φάρμακα σε  έναν μήνα με το ΑΜΚΑ της μητέρας του

«Η διάθεσή μου δεν είναι τιμωρητική αλλά να μπει μια τάξη. Λυπάμαι πολύ όταν με εξώφθαλμο τρόπο κάποιοι κακοί γιατροί χρησιμοποιούν με τόσο αθέμιτο και ανεύθυνο τρόπο την ηλεκτρονική ».

«Το σύστημα αυτό μπορεί να γίνει λευκό καρνέ επιταγών για γιατρό που μπορεί να το χρησιμοποιήσει για ίδιον όφελος» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Δεν κατηγορώ τα φαρμακεία γιατί ο φαρμακοποιός είναι υποχρεωμένος να εκτελεί μια συνταγή όταν αυτή έχει συνταγογραφηθεί.

Αν όμως  ένας φαρμακοποιός βλέπει ότι ένας γιατρός γράφει τα ίδια φάρμακα για τον ίδιο ασθενή, θα πρέπει να ενημερώσει τον ΕΟΠΥΥ. Δεν είναι σπιουνιά αλλά κοινή προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της υπερβολικής συνταγογράφησης».

Σημείωσε ότι γίνονται ενδελεχείς έλεγχοι και πρόσθεσε ότι έχουν αποσταλεί ήδη τα πρώτα σημειώματα για απολογίες, ενώ για τις πρώτες περιπτώσεις έχουν ενημερωθεί ο οικονομικός εισαγγελέας και η οικονομική αστυνομία.

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι «πλέον, λόγω των εξελιγμένων πληροφοριακών συστημάτων και των δυνατοτήτων που μας δίνει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, είναι τελείως ανόητο να συνεχίζουν κάποιοι γιατροί να κάνουν αυτά τα πράγματα».

Όπως πρόσθεσε, οι έλεγχοι γίνονται και αναδρομικά προς τα πίσω, από την ώρα που ξεκίνησε ένας γιατρός να συνταγογραφεί. «Τα βλέπουμε όλα πιά» τόνισε.

Όπως τόνισε, «είναι τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο κατά συντηρητικούς υπολογισμούς τα φάρμακα που γράφονται για τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να χρειάζονται να γράφονται».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]