Ανομβρία: Λιτανείες στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα για να βρέξει (βίντεο)

16 Οκτωβρίου 2024

Ανομβρία: Λιτανείες στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα για να βρέξει (βίντεο)

Με εγκύκλιο σημείωμά του προς όλους τους ναούς ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος ζήτησε να γίνουν δεήσεις και λιτανείες ώστε να πάψει η παρατεταμένη ανομβρία.

Κρατώντας εικόνες στα χέρια, κάτοικοι των Κυκλάδων και της ηπειρωτικής Ελλάδας έκαναν λιτανείες, για την ανομβρία

Λιτανείες και δεήσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων λόγω της ανομβρίας των τελευταίων μηνών.

«Αίτημα του κόσμου ήταν να γίνουν λιτανείες» αναφέρει κάτοικος της Άνδρου με ειδική αναφορά στο Κόρθι, χωριό του νησιού, όπου δεν έχει βρέξει εδώ και έναν χρόνο, με  τον πατέρα Ευστράτιο, να τους καλεί πιστούς να ψάξουν το απολυτίκιο του Προφήτη Ηλία λέγοντας «ας ελπίδα ότι θα δεις στον Θεό για να βρεθούν επιτέλους και αντί της στέρησης. να έχουμε βροχόπτωση».

Στη Σύρο η δέηση έγινε στην Ερμούπολη χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου ο οποίος «ανέπεμψε δέηση υπέρ καταπαύσεως της συνεχιζόμενης ανομβρίας, σύμφωνα με την προαναγγελθείσα Εγκύκλιο του προς όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ύστερα από παρακλητικά αιτήματα των ευσεβών».

Απευθυνόμενος στους πιστούς, ο κ. Ο Δωρόθεος τους κάλεσε να ενώσουν και να εντείνουν τις προσευχές τους προς τον Κύριο «υπέρ του καταπέμψαι τη γη βροχὴν καρποφόρον και όμβρον ειρηνικόν και σώσαι τα βοσκήματα και τας καλλιεργείας των ανθρώπων».

Ανομβρία: Λιτανείες και δεήσεις σε Σύρο, Μύκονο και Άνδρο για να βρέξει ( video + φωτο) - naxostimes.gr
Λειψυδρία: Λιτανείες και δεήσεις σε Σύρο και Άνδρο για να βρέξει (video) -  Naxos Press

Στη Μύκονο, οι κάτοικοι της Άνω Μεράς, έκαναν περιφορά την εικόνα της Παναγίας, για τον ίδιο λόγο, ψάλλοντας και κάνουν δεήσεις για να βρέξει.

Στον Alpha, παρουσιάστηκε απόσπασμα και από το Άργος, όπου αγρότες του μικρού ημιορεινού χωριού Μερκούρι, ανησυχούν για τις καλλιέργειες τους και συμμετείχαν σε λιτανεία για τη λειψυδρία, καθώς το χωριό στηρίζεται κυρίως στην καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή ελαιόλαδου, καθώς έχουν πληγεί σφόδρα από την ανομβρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]