Έρχεται τσουχτερό κρύο -Ψυχρή εισβολή με χιόνια και βροχές

16 Οκτωβρίου 2024

Έρχεται τσουχτερό κρύο -Ψυχρή εισβολή με χιόνια και βροχές

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού μέσα στην εβδομάδα, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες, ενώ δεν αποκλείεται να «πέσουν» και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.

Ο θυελλώδης βοριάς θα ρίξει τη θερμοκρασία κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα για αρκετές ημέρες, με τσουχτερό κρύο Έως την Παρασκευή οι βροχές θα είναι πολύ περιορισμένες. Το Σαββατοκύριακο όμως ειδικά στα βορειοδυτικά μια ψυχρή εισβολή θα φέρει χιόνια και βροχές, με την πτώση της θερμοκρασίας να αναμένεται γα είναι αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Αλλάζει ο καιρός : Τσουχτερό κρύο και χιόνια μέσα στη βδομάδα

Ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, αναφέρει σε ανάρτησή του πως δεν αποκλείει ακόμα και τα χιόνια λόγω της αλλαγής του σκηνικού του καιρού. Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Δεν αποκλείω ακόμα και χιόνια..”
Καλημέρα!
Αλλάζει το σκηνικού του καιρού από την Πέμπτη με πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς,θυελλώδεις βοριάδες και βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα.Στη μεταβολή αυτή ευθύνεται ψυχρός αέρας ,ο οποίος μέσω της Ουκρανίας και της Τουρκίας θα αρχίσει σταδιακά να επηρεάζει και τη χώρα μας,με αποκορύφωμα το Σ/Κ.

Για σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου αναμένεται αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και τα θαλάσσια τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 23 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 25 με 26 και στη νότια Κρήτη τοπικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 και τοπικά έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από τις βραδινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 και τοπικά έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 και τοπικά έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο - Χιόνια στα ορεινά της Αττικής |  in.gr

Για την Πέμπτη στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως στα ανατολικά και νότια) νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία καθώς και την ανατολική Στερεά (κυρίως τα δυτικά τμήματα) μέχρι το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5, στα νοτιοδυτικά τμήματα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και στα κεντρικά και τα νότια τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 21 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου τους 26 με 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]