Κασσελάκης: Εκτός διεκδίκησης της ηγεσίας με απόφαση της ΚΕ – Η φωνή μας είναι το συνέδριο γράφει σε ανάρτηση του

13 Οκτωβρίου 2024

Κασσελάκης: Εκτός διεκδίκησης της ηγεσίας με απόφαση της ΚΕ – Η φωνή μας είναι το συνέδριο γράφει σε ανάρτηση του

Με 138 ψήφους σε σύνολο 152 παρόντων πέρασε η απόφαση ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για την διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος.

Μετά από σχεδόν 4 ώρες επεισοδιακής συνεδρίασης και αρκετές ομιλίες μελών της Επιτροπής, η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με τη συντριπτική πλειοψηφία (138 ναι και 13 όχι) να τάσσεται υπέρ του αποκλεισμού της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη.

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής θα πάει στο Συνέδριο του κόμματος, όπου θα ληφθεί η τελεσίδικη απόφαση.

Κασσελάκης: Οικοδομικό τέρας ετοιμάζει ο Κ. Μητσοτάκης στην Αστυπάλαια

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου (12/10/2024) και σε κλίμα ακραίας έντασης καθώς η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 12.30 και χρειάστηκαν 2,5 ώρες για να επιτευχθεί η απαρτία των 148 μελών, με την ένταση να έχει φτάσει στο κόκκινο.

Οι οπαδοί του δεν πήραν με καθόλου καλό μάτι τον αποκλεισμό του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος υπήρξε ένταση έξω από το ξενοδοχείο όπου έγινε η συνεδρίαση.

Μπορεί η θυελλώδης συνεδρίαση της ΚΕ να αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία τον αποκλεισμό του  από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο οι κασσελακικοί ισχυρίζονται πως μπορεί τελικά το όνομά του να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της 24ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους ο εκλεκτός τους έχει ήδη καταθέσει την υποψηφιότητά του μαζί με το Πόθεν Έσχες του και επομένως δεν περιμένει την καταληκτική ημερομηνία της 24ης Οκτωβρίου, λέγοντας πως το συνέδριο θα είναι αυτό που θα αποφασίσει για το αν θα είναι υποψήφιος ο κ. Κασσελάκης ή όχι.

Αναρωτιούνται, μάλιστα, δηκτικά για το αν θα κατεβεί το πόθεν έσχες του από την ηλεκτρονική σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ τώρα που η Κ.Ε. εισηγήθηκε να μην είναι υποψήφιος.

Μετά το «μπλόκο» της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης προέβη σε μια ανάρτηση με την φωτογραφία του στην οποία γράφει:

«ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ» και αναφέρει πως «η φωνή μας είναι το συνέδριο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]