Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασία σταδιακά από σήμερα

12 Οκτωβρίου 2024

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασία σταδιακά από σήμερα

Βροχές αναμένονται για σήμερα σε αρκετές περιοχές με μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Την κατιούσα παίρνει σταδιακά η θερμοκρασία από σήμερα Σάββατο, αλλάζοντας άρδην το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες, με τις ζακέτες να παίρνουν τη θέση τους στην καθημερινότητα μας.

Σε κανονικά επίπεδα θα επανέρθει η θερμοκρασία από σήμερα καθώς από ότι δείχνουν τα προγνωστικά το καλοκαιρινό διάλειμμα που υπήρχε τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας έφτασε στο τέλος του και την θέση του παίρνει η πτώση της θερμοκρασίας καθώς και οι αυξημένες τιμές συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης.

Καιρός: Λασποβροχές με πτώση θερμοκρασίας και ισχυρούς νοτιάδες

Για σήμερα Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2024, στην κεντρική, στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις, τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες, μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά κατά τόπους θα αυξηθούν και υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 28 με 31 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς και στην Κρήτη τους 29 και κατά τόπους τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Μία πολίτης προσπαθεί να προστατευτεί από το κρύο στην Αθήνα,την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012. Χαμηλές θερμοκρασίες παρατηρήθηκαν σχεδόν σε όλη την ελληνική επικράτεια ενώ ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια έχει απαγορευτεί λόγω των ισχυρών ανέμων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά μέχρι το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ήπειρου 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η πιθανότητα βροχής από το απόγευμα είναι μικρή. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στα νότια μέχρι το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή

Στην κεντρική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην βόρεια Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 23 με 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 24 με 26 βαθμούς και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]