Ξεκίνησε η αποστολή SMS δωρεάν self tests για τον Καρκίνο του παχέος εντέρου

11 Οκτωβρίου 2024

Ξεκίνησε η αποστολή SMS δωρεάν self tests για τον Καρκίνο του παχέος εντέρου

Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό θα πραγματοποιούν δωρεάν επίσκεψη σε γιατρό και εφόσον απαιτηθεί θα παραπέμπονται για κολονοσκόπηση.

Ξεκίνησε από σήμερα η αποστολή SMS για δωρεάν προληπτική εξέταση για τον καρκίνο του παχέως εντέρου για τα άτομα άνω των 50.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι περίπου 2,8 εκατομμύρια άτομα, ηλικίας από 50 έως 69 ετών οι οποίοι σε πρώτη φάση θα πραγματοποιήσουν ένα self-test στο σπίτι. Το αποτέλεσμα αυτού του αυτοδιαγνωστικού τεστ θα δείξει την ανάγκη ή όχι διενέργειας κολονοσκόπησης που θα γίνεται δωρεάν.

Πιο αναλυτικά, οι δικαιούχοι, ηλικίας 50-69 ετών, που έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν άυλα ειδοποίηση, διάρκειας τεσσάρων μηνών, για την προμήθεια του self–test με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Με την ειδοποίηση μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε Συνεργαζόμενο Φαρμακείο της περιοχής τους και να προμηθευτούν το self–test, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Τα συνεργαζόμενα φαρμακεία του προγράμματος βρίσκονται στο σημείο «Συνεργαζόμενα Φαρμακεία και Κέντρα Διενέργειας Εξετάσεων» στην ιστοσελίδα colon.gov.gr.

Στην περίπτωση που οι δικαιούχοι δεν έχουν ενεργοποιημένη την άυλη συνταγογράφηση, μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο φαρμακείο της περιοχής τους και να προμηθευτούν το self–test, μόνο με τη χρήση του ΑΜΚΑ, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]