Πανελλαδική απεργία σήμερα από τους διανομείς

11 Οκτωβρίου 2024

Πανελλαδική απεργία σήμερα από τους διανομείς

Αύριο αναμένεται η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής διαιτησίας από την οποία θα εξαρτηθεί η θέσπιση ή μη κατώτατων αμοιβών στη Wolt, με δεδομένη την άρνηση για υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

Σε πανελλαδική απεργία κατεβαίνουν σήμερα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου οι διανομείς σε efood και Wolt, διεκδικώντας από τους εργοδότες την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης.

Απεργούν σήμερα οι διανομείς στις «πλατφόρμες» - Seleo.gr

Την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης διεκδικούν, μεταξύ άλλων, από τους εργοδότες τους οι διανομείς που κατεβαίνουν σήμερα, Παρασκευή σε 24ώρη πανελλαδική απεργία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση για τις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Βικτωρίας, στα γραφεία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), όπου θα επιδοθούν για δεύτερη φορά τα αιτήματα των εργαζομένων και θα απαιτηθεί η άμεση διαιτητική απόφαση που αφορά το καθεστώς συνεργασίας τους με τις πλατφόρμες.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 13:30 στην πλατεία Αριστοτέλους και στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου στις 11:00 το πρωί.

Στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας  στις 11 το πρωί. έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση.

Στη Λάρισα, στις 12:00 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Στην Καλαμάτα συγκέντρωση έχει οριστεί στις 06:30 το απόγευμα., στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Στα Χανιά, συγκέντρωση στην πλατεία δημοτικής αγοράς στις 12:00 το μεσημέρι.

Στην πανελλαδική απεργία συμμετέχουν σήμερα και οι Λαρισαίοι διανομείς της  efood (φωτό - βίντεο) – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Efood

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, διανομείς ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας (μισθωτούς ή freelancers), στα γραφεία, αποθηκάριους, να διεκδικήσουμε:

  • Έξω οι εργολάβοι, να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι απευθείας από την efood με σύμβαση αορίστου χρόνου.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις για όλους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.
  • Να πληρώνονται οι freelancers με βασική αμοιβή ανά ώρα.
  • Πλήρη κάλυψη εργατικού ατυχήματος για τους συναδέλφους freelancers.
  • Να διασφαλιστούν Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για όλους και να δοθεί ο προσωπικός εξοπλισμός δωρεάν σε freelancers και μισθωτούς όπως προβλέπει η νομοθεσία.
  • Να δοθούν επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας, γάμου, πολυετίας και ακουστικού (για αυτούς/ες που δουλεύουν στα τηλεφωνικά κέντρα)

Κάνουμε το βήμα, Οργανωνόμαστε και Αγωνιζόμαστε Συλλογικά!»

Επίσης, η απεργία του σωματείου της EFOOD στις 11 Οκτωβρίου στηρίζεται και από τη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]