Ταχυδρόμος άδειασε τους λογαριασμούς των συγχωριανών του

9 Οκτωβρίου 2024

Κοντά στις 300.000 η “συγκομιδή” του υπαλλήλου των ΕΛΤΑ από το χωριό Ευρωπός στο Κιλκίς.

Απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, του ταχυδρόμου από το Κιλκίς με θύματα του ίδιους του συγχωριανούς του, που είδαν τους λογαριασμούς τους να αδειάζουν, καθώς οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού του είχαν τυφλή εμπιστοσύνη και του έδιναν τα βιβλιάρια τους.

Ο υπάλληλος των ΕΛΤΑ, αρκετά γνωστός στην περιοχή, κρατούσε τα βιβλιάρια δεκάδων ηλικιωμένων κατοίκων του χωριού Ευρωπού, προκειμένου να τους βοηθάει με κάποιες συναλλαγές.

Ομως ο υπάλληλος δεν αρκέστηκε σε αυτό, καθώς μια γυναίκα όταν πήγε στην τράπεζα προκειμένου να δει τον τραπεζικό της λογαριασμό, διαπίστωσε πως δεν είχε καθόλου χρήματα. Τότε άρχισαν να κινούνται υποψίες και εν τέλει κατάλαβαν ότι εκείνος αφαιρούσε τμηματικά μεγάλα ποσά από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, τα οποία έφτασαν τις 300.000 ευρώ.

«Μου πήρε 19.500 ευρώ»

Κάτοικος του χωριού και θύμα του υπαλλήλου του ΕΛΤΑ ανέφερε στον ΣΚΑΪ: «Τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής μας τους πήρε από τα χέρια. Καλά που πρόλαβα μερικά χρήματα και έκανα τρεις εγχειρήσεις “μπαλονάκι”, δεν μου τα πήρε και δεν πέθανα. Μου πήρε 19.500 ευρώ».

Ένας άλλος κάτοικο τόνισε : «Είχαν μείνει 100 ευρώ. Σε χρόνο ντετέ που λένε εξαφανίστηκε το ποσό».

«Από τον λογαριασμό της μητέρας μου λείπουν 5.000 με 6.000 ευρώ, μπορεί να είναι και περισσότερα. Κάποια στιγμή το είχε αφήσει τον ταχυδρόμο. Τον αγαπούσαν όλες οι γιαγιάδες, αλλά τελευταία είχε θέμα με τον τζόγο». είπε ένα τρίτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]