Καλοκαιρινές θερμοκρασίες μέχρι το Σάββατο – Ανατροπή του καιρού από Κυριακή 

9 Οκτωβρίου 2024

Καλοκαιρινές θερμοκρασίες μέχρι το Σάββατο – Ανατροπή του καιρού από Κυριακή

Οκτώβρης με θερμοκρασίες Αυγούστου, και o υδράργυροs μέχρι και τους 31 βαθμούς

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ βροχές στα δυτικά και βορειοδυτικά της χώρας θα σημειωθούν σήμερα Τετάρτη, με καλοκαιρινές θερμοκρασίες μέχρι το Σάββατο, ενώ ανατροπή του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης, αυτή την εβδομάδα κυρίαρχο στοιχείο θα είναι οι θερμοκρασίες πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, συνοδευόμενες από πολλές ώρες ηλιοφάνειας. Ωστόσο, κάποιες βροχές αναμένονται στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. 

Καιρός: Καλοκαιρινές θερμοκρασίες, στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος |  topontiki.gr

Από την Κυριακή και μετά, αναμένεται μια ψυχρή αέρια μάζα που θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας και βροχές, σηματοδοτώντας μια αλλαγή στον καιρό για την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η πιο χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα αναμένεται να επικρατήσει προς το τέλος Οκτωβρίου, με ψυχρές αέριες μάζες που θα φέρουν πτώση της θερμοκρασίας και πιο κρύο και τότε είναι η περίοδος που πρέπει να κατεβάσουμε τα χειμερινά ρούχα.

Για σήμερα Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 προβλέπονται στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 27 με 29 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται καιρός σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου

Συνεχίζονται και σήμερα οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες - Αλλαγή του σκηνικού  από την Κυριακή | Athens24.gr

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα περιλαμβάνει αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα γύρω ορεινά κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Από το απόγευμα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο  ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και το μεσημέρι-απόγευμα στα κεντρικά και νότια θαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Μπόρες στα ορεινά, καλοκαιρινές θερμοκρασίες – Αναλυτική πρόγνωση  ΕΡΤNews - kontranews.gr - Τελευταίες εξελίξεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]