Σε κρίσιμη κατάσταση ο 14χρονος που έκανε “παρκούρ” και έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας

6 Οκτωβρίου 2024

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 14χρονος που έκανε παρκούρ και έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας

Μαρτυρίες κατοίκων «ενοχοποιούν» ως αιτία του ατυχήματος το ριψοκίνδυνο άθλημα «παρκούρ»

Διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ο 14χρονος που έπεσε στο κενό από την ταράτσα τετραώροφης πολυκατοικίας, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και βρέθηκε στο φωταγωγό.

Θεσσαλονίκη: Έκανε παρκούρ ο 14χρονος που έπεσε από την ταράτσα

Τα ευρήματα των εργαστηριακών εξετάσεων έδειξαν ότι υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, ενώ φέρει τραύματα στα άνω και κάτω άκρα. 

Το σοκαριστικό ατύχημα σημειώθηκε, όταν ο ανήλικος, μαζί με άλλα άτομα, ανέβηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας και βρέθηκε στο κενό από τον φωταγωγό, όταν έσπασε το προστατευτικό τζάμι.

Μαρτυρίες περιοίκων αναφέρουν ότι μαζί με τον 14χρονο βρίσκονταν εκείνη την ώρα κι άλλα παιδιά της ηλικίας του. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, συχνά ανήλικοι κάνουν παρκούρ στην ταράτσα της συγκεκριμένης πολυκατοικίας, πηδώντας από παρακείμενη, εγκαταλελειμμένη, οικοδομή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το παρκούρ θεωρείται υπαίτιο ατυχημάτων. Το 2023 στην Ιστιαία Έυβοιας, ένα 15χρονος μαθητής τραυματίστηκε την ώρα που έκανε παρκούρ μαζί με την παρέα του,  στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο15χρονος στραβοπάτησε σε κάποια σκεπή με αποτέλεσμα να πέσει σε φωταγωγό πολυκατοικίας και να τραυματιστεί, ευτυχώς, όχι σοβαρά. «Παραλίγο να χάσει τη ζωή του», έγραφαν τότε τα δημοσιεύματα.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις επιτόπιες έρευνες και συγκεντρώνει μαρτυρίες προκειμένου να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]