Ηλεία: Σε τρία μέτωπα η φωτιά – Κάηκαν σπίτια (βίντεο και εικόνες)

4 Οκτωβρίου 2024

Ηλεία: Σε τρία μέτωπα η φωτιά – Κάηκαν σπίτια (βίντεο και εικόνες)

Σε πύρινο κλοιό, η Ηλεία, λόγω των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε Γεράκι,Πανόπουλο και Μανωλάδα.

Iσχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, Γεράκι, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει δασική έκταση όπου έχει ήδη κάψει σπίτια.

Είναι δύσκολα τα πράγματα, η φωτιά δεν γαλουχείται εύκολα λόγω του δυνατού αέρα. Έχω στείλει όλα τα μηχανήματα της περιφέρειας για να αντιμετωπιστεί η φωτιά, γνωρίζω ότι έχουν καεί δύο σπίτια, στο σημείο πετούν 10 εναέρια μέσα και είμαι συνεχώς σε επικοινωνία με τον κ. Κικίλια» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νικόλαος Κοροβέσης.

Μάχη με τη φωτιά όλη τη νύχτα σε Ηλεία και Αχαΐα - Υποψίες για εμπρησμό  (Βίντεο, Φωτογραφίες)
Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Ηλεία: Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες -  Η... | Ελλάδα Ειδήσεις
Μεγάλη μάχη με την φωτιά σε τρία μέτωπα στην Ηλεία - Κάηκαν σπίτια [βίντεο και φωτογραφίες]
Μεγάλη μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία - Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιές  σήμερα - ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

«Τα μέτωπα αυτή τη στιγμή είναι τρία. Το ένα είναι προς Χάβαρι, το δεύτερο προς Κρυονέρι και το τρίτο προς Γεράκι. Και τα τρία είναι επικίνδυνα γιατί έχει δυνατό αέρα. Έχουν καεί δύο σπίτια στην περιοχή Μπουμπούνα. Δεν τα προλάβαμε… Τώρα όμως δεν απειλούνται κάποια άλλα σπίτια, εξαρτάται από τον αέρα» είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ήλιδας, Χριστοδουλοπουλος Χρήστος.

Την ίδια ώρα, μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (4/10) σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόπουλου στον δήμο Λασιώνος στην Ηλεία.

Στο σημείο έσπευσαν 32 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ, από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Παράλληλα, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση και στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]