Βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς φέρνει η “Cassandra”

4 Οκτωβρίου 2024

Βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς φέρνει η “Cassandra”

Προ των πυλών βρίσκεται η κακοκαιρία Cassandra  με τον μετεωρολόγο  Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί για έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες αλλά και για πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στη χώρα μας από τις απογευματινές ώρες σήμερα Παρασκευή μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, με κατά τόπους ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς κυρίως στα δυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, όπως τονίζει σε ανάρτησή του «κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι τοπικά έντονες βροχές – καταιγίδες οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και απότομες ενισχύσεις των ανέμων».

Κακοκαιρία / Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Πότε θα «χτυπήσουν»  τα φαινόμενα | Αυγή

Για σήμερα Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 προβλέπονται ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, από τις απογευματινές ώρες.

Αναλυτικά, στην δυτική Ελλάδα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν.

Στη δυτική Μακεδονία είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές από το απόγευμα, ενώ στη δυτική Θεσσαλία πιθανόν τις βραδινές ώρες να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς και τοπικά στην ηπειρωτική χώρα τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με νεφώσεις από τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες νότιοι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις απογευματινές ώρες, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο, στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα στα βορειοδυτικά. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 27-29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ήπειρου 3-4 βαθμούς χαμηλότερα ως προς τις ελάχιστες θερμοκρασίες).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές – βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Χαλάει ο καιρός: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Προσοχή στην  Αττική | in.gr

Το Σάββατο

Στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου για το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο και από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους έντονα.

Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις απογευματινές ώρες στις Κυκλάδες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν ασθενή έως μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς (στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερα) και στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές  απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή - ΤΟ ΒΗΜΑ

Την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται άστατος καιρός, με νεφώσεις κατά διαστήματα. Στο Ιόνιο, στα δυτικά και στα βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στο βόρειο Αιγαίο αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Από τις μεσημβρινές ώρες, τοπικές βροχές αναμένονται και στην Κρήτη. Βελτίωση από το βράδυ στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, εξαιρουμένης της νοτιοανατολικής νησιωτικής χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]