Επανεκλογή Κασσελάκη δείχνει η νέα δημοσκόπηση Interview – “Ντέρμπι” Ανδρουλάκη – Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

3 Οκτωβρίου 2024

Επανεκλογή Κασσελάκη δείχνει η νέα δημοσκόπηση Interview – “Ντέρμπι” Ανδρουλάκη – Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Με δέκα μονάδες διαφορά από τον δεύτερο Σωκράτη Φάμελλο καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη νέα δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Politic, στην πρόθεση ψήφου για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται με 38% και ακολουθούν ο Σωκράτης Φάμελλος με 29% και ο Παύλος Πολάκης με 14%, ενώ στο ΠΑΣΟΚ η εσωκομματική αναμέτρηση είναι περισσότερο αμφίρροπη, καθώς Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό.

prothesh_pshfou_syriza_c95d4.png

Στην ερώτηση εάν θέλουν να επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης, στο σύνολο της κοινής γνώμης οι περισσότεροι απαντούν αρνητικά (48%). Ισοψηφία έχουμε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 42% επιθυμεί την επανεκλογή του και το αντίστοιχο ποσοστό την απομάκρυνσή του.

epaneklogh_kasselakh_dbffc.png

Στην ίδια δημοσκόπηση αποτυπώνεται και η εκτίμηση για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ αν επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης με το 69% να πιστεύει ότι θα υπάρξει διάσπαση, ποσοστό που είναι πολύ μικρότερο αν εκλεγούν Φάμελλος ή Πολάκης. Αντίθετα, στο ίδιο ερώτημα για το ΠΑΣΟΚ, 8 στους 10 θεωρούν πως το κόμμα μετά την εκλογή του/της νέου/νέας προέδρου θα παραμείνει ενωμένο.

Screenshot_2-1
Screenshot_3

Στο ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας συγκεντρώνουν ποσοστό 29,4% και 29,6%, αντίστοιχα, ενώ τρίτος έρχεται ο Παύλος Γερουλάνος με 19,2% και τέταρτη η Άννα Διαμαντοπούλου με 12,6%.

Γενικά οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τάσσονται υπέρ της εκλογής μιας νέας ηγεσίας (59%). Το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο της κοινής γνώμης ανέρχεται στο 64%. Σε ότι αφορά το μέλλον του κόμματος, 8 στους 10 εκτιμούν πως ανεξάρτητα με το ποιος θα εκλεγεί στην προεδρία, το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει ενωμένο και δεν κινδυνεύει με διάσπαση.

prothesh_pshfou_pasok_edc81.png
epaneklogh_androulakh_72565.png

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]