Τέλος η μεταφορά χρημάτων μέσω τραπεζών

3 Οκτωβρίου 2024

Τέλος η μεταφορά χρημάτωv μέσω τραπεζών

Όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα κληθούν να ακολουθήσουν τον νέο κανονισμό της ΕΕ.

Ο κανονισμός της ΕΕ για τη μεταφορά χρημάτων , που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα και θα τεθεί σε ισχύ από τα τέλη του χρόνου για όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες προβλέπει ότι οι χρεώσεις που θα επιβληθούν, θα πρέπει να είναι φθηνότερες από εκείνες των μη άμεσων πληρωμών, σε κάθε τράπεζα.

Ήδη, στη χώρα μας έχουμε το σύστημα IRIS, το οποίο επιτρέπει συναλλαγές δωρεάν έως 500 ευρώ, ημερησίως.

Οι τράπεζες καλούνται, μέσα από τον νέο κανονισμό, να εφαρμόζουν και μέτρα πρόληψης και ανίχνευσης της απάτης.

Τράπεζες: Τέλος η μεταφορά χρημάτων - Η Αλήθεια - Καθημερινή Εφημερίδα της  Θεσσαλίας

Οι άμεσες πληρωμές είναι ένας σχετικά νέος τύπος μεταφοράς πίστωσης, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας ολοένα και πιο ψηφιοποιημένης κοινωνίας, καθώς επιτρέπει τη μεταφορά κεφαλαίων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, οποιαδήποτε στιγμή, μέρα ή νύχτα και οποιαδήποτε ημέρα του χρόνου και «θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με τα ευρωπαϊκά πορτοφόλια ψηφιακής ταυτότητας για τη διευκόλυνση άμεσων, ασφαλών και εύκολων πληρωμών σε καταστήματα, ηλεκτρονικό εμπόριο ή μεταξύ ιδιωτών».

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό έμβασμα, η άμεση πληρωμή εκτελείται σε δευτερόλεπτα, παρέχοντας άμεση πίστωση του ποσού, και όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα απαλλάξει τον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από κόστος έως και 200 δισ. ευρώ, που είναι τα χρήματα που παραμένουν «κλειδωμένα» την ημέρα, κατά τη λεγόμενη διακίνηση πληρωμών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]