Βασιλικός γάμος: Η Θεοδώρα Γλύξμπουργκ παντρεύτηκε τον Μάθιου Κουμάρ (βίντεο)

29 Σεπτεμβρίου 2024

Βασιλικός γάμος: Η κόρη του τέως Βασιλιά Κωσταντίνου, Θεοδώρα Γλύξμπουργκ παντρεύτηκε τον Μάθιου Κουμάρ

Τη νύφη συνόδευσε ο αδελφός της Παύλος  στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, η μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά Κωσταντίνου με τον αγαπημένο της Αμερικανό δικηγόρο έκαναν τελικά το μεγάλο βήμα..

Η Πριγκίπισσα Θεοδώρα, κόρη του τέως βασιλιά Κωνστανίνου παντρεύτηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, τον αγαπημένο της, Αμερικανό δικηγόρο Μάθιου Κουμάρ, στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Αθήνας., παρουσία συγγενών και αγαπημένων φίλων του ζευγαριού.

Η κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας-Μαρίας αντάλλαξε όρκους αγάπης και αφοσίωσης με τον εκλεκτό της καρδιάς της, στην ίδια εκκλησία που παντρεύτηκαν και οι γονείς της, με έξι κουμπάρους και τον μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου, Δωρόθεο να τελεί το μυστήριο.

Κουμπάροι του ζευγαριού ήταν τα μέλη της οικογένειας της Θεοδώρας, ο Πρίγκιπας Παύλος, ο Πρίγκιπας Νικόλαος, o Πρίγκιπας Φίλιππος, η Πριγκίπισσα Μαρία-Ολυμπία, ο Πρίγκιπας Αχιλλέας-Ανδρέας και η Arrietta Morales de Grecia.

«Η επιθυμία του ζευγαριού να τελέσουν τον γάμο τους στην Αθήνα αποτυπώνει την αγάπη τους για την Ελλάδα, τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρούν με τη χώρα και την θέλησή τους να μοιραστούν με τους καλεσμένους τους τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική φιλοξενία και ταυτότητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τέως βασιλική οικογένεια.

Η Θεοδώρα και ο Μάθιου είχαν αρχικά προγραμματίσει να παντρευτούν τον Μάιο του 2020, αλλά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η τελετή αναβλήθηκε για το 2023.

Ωστόσο, η νέα ημερομηνία συνέπεσε με λίγους μήνες από τον θάνατο του πατέρα της, τον Ιανουάριο του 2023, οπότε αποφάσισαν να μεταθέσουν και πάλι τον γάμο.

Η είσοδος του ναού έχει στολιστεί με λευκά άνθη ενώ αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί από νωρίς για να δει το ζευγάρι στην πιο ευτυχισμένη του στιγμή.

Η νύφη έφτασε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα και ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη. Την συνόδευσε ο αδελφός της Παύλος ενώ το νυφικό της έκλεψε τις εντυπώσεις.

Ήταν διακοσμημένο με τούλι σε σχήμα φύλλων και κεντημένο με δαντέλα δια χειρός Σίλια Κριθαριώτη η οποία έδωσε το παρών στο γάμο.

Ξεχωριστές πινελιές που πρόσθεσε η νύφη στην εμφάνισή της ήταν η τιάρα Cartier, που κατασκευάστηκε το 1905 και το πέπλο της οικογένειας φτιαγμένο από ιρλανδική δαντέλα τα οποία και τα δύο είχαν φορεθεί από τη μητέρα και την αδελφή της, Αλεξία στους γάμους τους.

Θεοδώρα Γλύξμπουργκ και Μάθιου Κουμάρ: Ο γάμος στη Μητρόπολη Αθηνών, οι  εμφανίσεις και τα παραλειπόμενα
Θεοδώρα Γλύξμπουργκ και Μάθιου Κουμάρ: Ο γάμος τους στην Μητρόπολη Αθηνών |  ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ 106,9 FM

Από νωρίς οι υψηλοί καλεσμένοι κατέφθαναν στη μητρόπολη, περιμένοντας το ζευγάρι που θα ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Το «παρών» έδωσαν επίσης η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας η οποία συνοδευόταν από τις κόρες της Ινφάντα Έλενα και Ινφάντα Κριστίνα, καθώς και τρία από τα εγγόνια της, Χουάν, Μιγκέλ και Ιρένε Ουνταγκαρίν.

Η πριγκίπισσα Βενεδίκτη, η αδερφή της ‘Αννας Μαρίας και της βασίλισσας Μαργκρέτε της Δανίας εκπροσώπησε τον δανέζικο βασιλικό οίκο συνοδευόμενη από τα παιδιά της.

Μετά την τελετή το νεόνυμφο ζευγάρι αντάλλαξε ένα φιλί στα σκαλιά της Μητρόπολης, προκαλώντας τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Ακολούθησε γαμήλια δεξίωση σε ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]