Ανυπολόγιστες καταστροφές από το πέρασμα του τυφώνα Έλεν στις ΗΠΑ – Στους 50 οι νεκροί

29 Σεπτεμβρίου 2024

Ανυπολόγιστες καταστροφές από το πέρασμα του τυφώνα Έλεν στις ΗΠΑ – Στους 50 οι νεκροί

Δημοσιογράφος παρατάει τη live μετάδοση για να σώσει γυναίκα που πνιγόταν

Τουλάχιστον 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 3 εκατομμύρια πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα, από το φονικό πέρασμα του τυφώνα Έλεν στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, ενώ ο αριθμός των αποκλεισμένων ήταν μεγάλος.

Το φαινόμενο ξεκίνησε στην περιοχή Big Bend της Φλόριντα ως τυφώνας κατηγορίας 4 αργά την Πέμπτη, με ταχύτητα ανέμου έως 225 χιλιόμετρα την ώρα και στη συνέχεια κινήθηκε γρήγορα μέσω της Τζόρτζια, της Καρολίνας και του Τενεσί, ξεριζώνοντας δέντρα, σπάζοντας σπίτια, δημιουργώντας υπερχείλιση σε ρυάκια και ποτάμια και πιέζοντας τα φράγματα της περιοχής.

Πενήντα νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Έλεν στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ |  molonoti.gr
Πενήντα νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Έλεν στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ |  molonoti.gr
Πενήντα νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Έλεν στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ |  molonoti.gr
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 44 νεκροί από το πέρασμα του φονικού τυφώνα Έλεν – Εικόνες  απόλυτης καταστροφής | BriefingNews
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 44 νεκροί από το πέρασμα του φονικού τυφώνα Έλεν - Εικόνες  απόλυτης καταστροφής
ΤΥΦΩΝΑΣ ΕΛΕΝ | Cyclades Live
ΗΠΑ - Tυφώνας Ελέν / Τουλάχιστον 17 νεκροί - Μεγάλες καταστροφές και πάνω  από 4 εκατ. σπίτια χωρίς ρεύμα | Αυγή

Η δυτική Βόρεια Καρολίνα αποκόπηκε ουσιαστικά λόγω κατολισθήσεων και πλημμυρών που ανάγκασαν να κλείσει ο αυτοκινητόδρομος 40 και άλλοι δρόμοι.

Υπήρξαν εκατοντάδες διασώσεις από το νερό, καμία δεν ήταν πιο δραματική από την αγροτική κομητεία Unicoi στο ανατολικό Τενεσί, όπου δεκάδες ασθενείς και το προσωπικό ανασύρθηκαν με ελικόπτερο από την ταράτσα ενός νοσοκομείου την Παρασκευή. Και οι διασώσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο στην κομητεία Μπάνκομπ της Βόρειας Καρολίνας, όπου μέρος του Άσβιλ βρίσκεται κάτω από το νερό.

Στην περιοχή Peachtree Creek στην Ατλάντα στη Τζόρτζια των ΗΠΑ δημοσιογράφος παράτησε την ζωντανή σύνδεση του για να σώσει μια γυναίκα που ζητούσε σε βοήθεια.

Δημοσιογράφος για Πούλιτζερ, είναι ο συγκεκριμένος ρεπόρτερ Bob Van Dillen, ο οποίος αψήφησε τις άκρως επικίνδυνες συνθήκες του τυφώνα Έλεν στις ΗΠΑ και έσπευσε να βοηθήσει μια γυναίκα που κινδύνευε.

Η άτυχη γυναίκα, είχε παρασυρθεί με το αυτοκίνητό της από επικίνδυνο χείμαρρο, αποτέλεσμα των πλημμυρών από τον τυφώνα Έλεν, κοντά στην περιοχή Peachtree Creek στην Ατλάντα στη Τζόρτζια των ΗΠΑ εκεί όπου έδινε ανταπόκριση ο δημοσιογράφος/ μετεωρολόγος του FOX news.

Ο Dillen βρισκόταν σε live σύνδεση, όταν άκουσε τη γυναίκα να ουρλιάζει για βοήθεια. Ο ίδιος, ακούστηκε να καθησυχάζει την πανικόβλητη οδηγό πριν πει στους τηλεθεατές: «Θα πάω να δω αν μπορώ να βοηθήσω αυτή την κυρία… Παιδιά. Θα επιστρέψω».

Λίγα λεπτά αργότερα, ο άνδρας απεικονίζεται να επιστρέφει προς την κάμερα έχοντας βάλει τη γυναίκα στην πλάτη του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]