Καλοκαίρι με άνοδο της θερμοκρασίας για σήμερα – Βίαιη πτώση θερμοκρασίας από Κυριακή μεσημέρι

28 Σεπτεμβρίου 2024

Καλοκαίρι με άνοδο της θερμοκρασίας για σήμερα – Βίαιη πτώση θερμοκρασίας από Κυριακή μεσημέρι

Από το μεσημέρι της Κυριακής ,η θερμοκρασία θα έχει κατακόρυφη πτώση, καταιγίδες, δυνατούς ανέμους, χαλάζι και επικίνδυνους κεραυνούς.

Καλοκαίρι θα θυμίζει ο καιρός μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει σε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ,κοντά στους 34° με 35°, με την ηλιοφάνεια να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού.

Μετά όμως από αυτή την καλοκαιρινή ανάπαυλα σύμφωνα με την ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, ακολουθεί βίαιη μεταβολή του καιρού που θα συνοδευτεί από κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, επικίνδυνες καταιγίδες αλλά και επικίνδυνους ανέμους μεταβολή η οποία χρονικά τοποθετείται κοντά στο μεσημέρι της Κυριακής και από βορρά προς νότο.

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες | News 24/7

Αιτία γι’ αυτή τη βίαιη αλλαγή του καιρού αποτελεί η κίνηση ενός ψυχρού μετώπου όπως απεικονίζεται και στον χάρτη μας παρακάτω, από την κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας.

Χαρακτηριστικά στην περιοχή της Αθήνας ενώ την Κυριακή θα δούμε θερμοκρασίες κοντά στους 34° με 35° βαθμούς, την Δευτέρα ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 26° με 27° βαθμούς κελσίου.

Ήπιος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας | Moneyreview.gr

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ

1. Επικίνδυνες καταιγίδες από το μεσημέρι της Κυριακής στα βόρεια (Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο, πιθανόν βόρεια Θεσσαλία), οι οποίες μπορεί να συνοδεύονται από επικίνδυνους ανέμους, χαλάζι, επικίνδυνους κεραυνούς.

2. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά οι οποίοι σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και την ξηρασία εκεί ιδιαίτερα όπου δεν προβλέπονται βροχές, θα αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

3. Επικίνδυνες καταιγίδες τη Δευτέρα προς τα ανατολικά θαλάσσια τμήματα της χώρας μας.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!

Για σήμερα Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου2024, θα επικρατήσει αίθριος καιρός σε όλη χώρα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα σχηματισθούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατήσει καιρός γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο και τα Κύθηρα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 και τοπικά στην ανατολική Στερεά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

 Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Στα δυτικά προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το πρωί στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες και από το απόγευμα βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, όπου το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν ισχυροί έως θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 25 με 27 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς, αλλά από το απόγευμα στα βόρεια θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]